Qbuzz remise Peizerweg Groningen (foto: OV-bureau Groningen Drenthe)

‘Denk niet alleen aan eigen belang bij ontwikkeling OV-energiehub’

Foto: Huidige remise OV-Bureau Groningen Drenthe Beeldbank OV-bureau GD

Met energiehubs kan de OV-sector een bijdrage leveren aan maatschappelijke opgaven zoals ontlasting van het energienet. De ontwikkeling van zo’n hub vraagt wel om samenwerking van partijen die tot voorheen weinig met elkaar te maken hadden. “We moeten niet meer denken aan ‘what’s in for us’, maar ‘what’s in for us all’.”

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is vaste redacteur voor OVPro.nl.

1 reactie op “‘Denk niet alleen aan eigen belang bij ontwikkeling OV-energiehub’”

Pat Rick|15.10.21|11:33

Het is goed om met alternatieve GRID-systemen te komen, omdat het huidige netwerk bijna helemaal vol is. Men moet ook zaken bekijken in een extra leveringszekerheid (redundancy) en hierin investeren. Men zou ook bijvoorbeeld dit moeten meenemen in het verhogen van de bovenleidingspanning van de treinen: in feite is de bovenleiding ook een alternatief stroomnetwerk. En door naar 3 kV te gaan kan men met dezelfde spanning tot aan Luxemburg rijden.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Denk niet alleen aan eigen belang bij ontwikkeling OV-energiehub’ | OVPro.nl
Qbuzz remise Peizerweg Groningen (foto: OV-bureau Groningen Drenthe)

‘Denk niet alleen aan eigen belang bij ontwikkeling OV-energiehub’

Foto: Huidige remise OV-Bureau Groningen Drenthe Beeldbank OV-bureau GD

Met energiehubs kan de OV-sector een bijdrage leveren aan maatschappelijke opgaven zoals ontlasting van het energienet. De ontwikkeling van zo’n hub vraagt wel om samenwerking van partijen die tot voorheen weinig met elkaar te maken hadden. “We moeten niet meer denken aan ‘what’s in for us’, maar ‘what’s in for us all’.”

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is vaste redacteur voor OVPro.nl.

1 reactie op “‘Denk niet alleen aan eigen belang bij ontwikkeling OV-energiehub’”

Pat Rick|15.10.21|11:33

Het is goed om met alternatieve GRID-systemen te komen, omdat het huidige netwerk bijna helemaal vol is. Men moet ook zaken bekijken in een extra leveringszekerheid (redundancy) en hierin investeren. Men zou ook bijvoorbeeld dit moeten meenemen in het verhogen van de bovenleidingspanning van de treinen: in feite is de bovenleiding ook een alternatief stroomnetwerk. En door naar 3 kV te gaan kan men met dezelfde spanning tot aan Luxemburg rijden.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.