Blue Amigo gestart met exploitatie Waterbus

Waterbus Drechtsteden van nieuwe exploitant Blue Amigo. Foto: provincie Zuid-Holland, januari 2022

Met ingang van dit nieuwe jaar heeft de Waterbus tussen Rotterdam en de Drechtsteden een nieuwe vervoerder gekregen: Blue Amigo. Het bedrijf vaart als opvolger van Aquabus met een bijna geheel nieuwe vloot ter vervanging van de huidige generatie waterbussen. Het gaat om negen nieuwe zero-emissie schepen en hybride schepen.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

1 reactie op “Blue Amigo gestart met exploitatie Waterbus”

Roel Bartlema|19.01.22|15:00

Ondanks alle mooie woorden over de nieuwe vervoerder mis ik een aanzienlijke verslechtering als gevolg van het opheffen van de Waterbuslijn tussen de Rotterdamse Erasmusbrug en Heijplaat (RDM-campus). Ondanks protesten en petities van bewoners en studenten is deze verbinding per 1 januari vervangen door een watertaxi (zonder de mogelijkheid om een fiets mee te nemen) tussen Heijplaat en het Marconiplein. Een ernstige misser!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Blue Amigo gestart met exploitatie Waterbus | OVPro.nl