Klimaticket Oostenrijk (foto: OBB)

KiM bekijkt of bestuurder auto laat staan bij goedkope OV-jaarkaart

Foto OBB

Het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) gaat onderzoeken of een goedkope OV-jaarkaart of gratis reizen mensen gaat verleiden om de auto te laten staan en met het OV te reizen. Het onderzoek komt voort uit een motie van Kamerleden Boulakjar en De Hoop. Naar aanleiding van die motie heeft het ministerie van IenW toegezegd te bekijken hoe de modal shift van auto naar openbaar vervoer gestimuleerd kan worden.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van OVPro en hoofdredacteur van de online vakbladen van ProMedia Group.

1 reactie op “KiM bekijkt of bestuurder auto laat staan bij goedkope OV-jaarkaart”

Pat Rick|14.01.22|10:18

Het KiM laat zich weer meeslepen door hypes. Terwijl ze eigenlijk moet komen met een visie: regionale lijnen in de randstad moeten een frequentieverhoging krijgen en dat kan met slappe grond alleen maar met lightrail. Dus daar alles naar RandstadRail. NS krijgt regionale lijnen buiten de Randstad terug (betere beschikbaarheid materieel ipv gedoe Veolia, Arriva) en kan dit beter integreren met IC en internationale treinen. Meer capaciteit door ERTMS+upgrade beveiliging (makkelijker met 1 bedrijf)

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

KiM bekijkt of bestuurder auto laat staan bij goedkope OV-jaarkaart | OVPro.nl
Klimaticket Oostenrijk (foto: OBB)

KiM bekijkt of bestuurder auto laat staan bij goedkope OV-jaarkaart

Foto OBB

Het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) gaat onderzoeken of een goedkope OV-jaarkaart of gratis reizen mensen gaat verleiden om de auto te laten staan en met het OV te reizen. Het onderzoek komt voort uit een motie van Kamerleden Boulakjar en De Hoop. Naar aanleiding van die motie heeft het ministerie van IenW toegezegd te bekijken hoe de modal shift van auto naar openbaar vervoer gestimuleerd kan worden.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van OVPro en hoofdredacteur van de online vakbladen van ProMedia Group.

1 reactie op “KiM bekijkt of bestuurder auto laat staan bij goedkope OV-jaarkaart”

Pat Rick|14.01.22|10:18

Het KiM laat zich weer meeslepen door hypes. Terwijl ze eigenlijk moet komen met een visie: regionale lijnen in de randstad moeten een frequentieverhoging krijgen en dat kan met slappe grond alleen maar met lightrail. Dus daar alles naar RandstadRail. NS krijgt regionale lijnen buiten de Randstad terug (betere beschikbaarheid materieel ipv gedoe Veolia, Arriva) en kan dit beter integreren met IC en internationale treinen. Meer capaciteit door ERTMS+upgrade beveiliging (makkelijker met 1 bedrijf)

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.