RandstadRail van HTM

Net als NS stoppen ook andere vervoerders met rijden door Eunice

Behalve de NS treffen ook de andere vervoerders maatregelen met oog op storm Eunice die in de loop van vandaag Nederland bereikt. In de ochtend schalen ze al af en in de middag rijden ze helemaal niet meer.

Arriva meldt dat er vanaf twee uur ook geen Arriva-treinen meer rijden in Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Limburg. Datzelfde geldt voor het vervangend vervoer bij werk aan het spoor. De vervoerder laat weten dat dat de lijnbussen vooralsnog wel in bedrijf blijven, zolang dat veilig is. Dit geldt ook voor de Opstapper, lijntaxi, Arriva Vlinder, Avondvlinder, belbus, buurtbus, Bravoflex, OV-lijntaxi en OV-taxi. Indien nodig wordt de busdienstregeling aangepast.

Afschalen

De RET begint om tien uur met de laatste ritten. Vanaf twaalf uur staan alle metro’s, trams en bussen dan binnen en wordt er niet meer gereden. Vanaf twee uur rijden er in het hele land geen treinen meer, maakte NS en ProRail gisteren al weten. Dat geldt ook voor de treinen van de regionale vervoerders.

De Haagse collega-vervoerder HTM heeft ook besloten geen bussen en trams meer te laten rijden. Dat gebeurt vanaf twee uur. In de ochtend is de dienstregeling vooralsnog normaal, maar daar kan verandering in komen als de weersomstandigheden daar om vragen.

Valleilijn en Breng-treinen

GVB houdt het vooralsnog op een waarschuwing. Door de storm kunnen er ernstige vertragingen optreden of lijnen uitvallen, meldt de vervoerder.

Ook bij Transdev gelden er aangepaste maatregelen in de verschillende gebieden. De Valleilijn rijdt in de ochtend al minder vaak en stopt er om twee uur vanmiddag helemaal mee. Datzelfde geldt voor de Breng-treinen. Bussen gaan voorlopig nog gewoon overal de weg op, maar dat kan veranderen als de storm aantrekt.

Keolis en QBuzz

Bij Keolis is de situatie niet anders dan bij de andere vervoerders. Vanaf twee uur vanmiddag is er geen treinverkeer meer, maar ook eerder bestaat al kans op verstoringen. Het bedrijf adviseert reizigers om vandaag niet op pad te gaan. De bussen van allGo, RRReis, Syntus Utrecht en Twents rijden wel uit.

Bij QBuzz verschillen de maatregelen net als bij Arriva en Keolis per vervoermiddel. De MerwedeLingelijn rijdt zolang dat kan nog normaal, maar stopt dan net als de treinen van alle andere vervoerder vanmiddag om twee uur. U-OV houdt de bussen en trams niet op voorhand binnen, maar blijft doorrijden zolang dat verantwoord is. Rituitval en vertraging is volgens de vervoerder niet uit te sluiten. In de regio Groningen en Drenthe blijven de QBuzz-bussen voorlopig op de weg, tenzij de hevige wind dat onmogelijk maakt. Dat geldt eveneens voor de regio Drechtsteden-Molenlanden-Gorinchem.

Lees ook

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.