10,5 miljoen euro

Miljoenen subsidie voor renovatie busstation Spijkenisse-Centrum

Busstation Spijkenisse Centrum. Foto: Gemeente Nissewaard.

Het busstation bij de metrohalte Spijkenisse-Centrum krijgt een facelift. Het busstation is nu een tochthoek volgens gemeente Nissewaard. De gemeente krijgt 10,5 miljoen euro subsidie van de Metropoolregio om het busstation op te knappen.

Het project heeft uiteindelijk tot doel om op drie terreinen verbeteringen door te voeren. Het stationsgebied moet een hoogwaardig OV-knooppunt vormen voor de regio met de verbinding naar Rotterdam, schrijft de gemeente Nissewaard. ‘Ten tweede moet het centrumgebied een aantrekkelijke woon-, werk- en verblijfsgebied voor inwoners en bezoekers worden’. Ook moet het station een aantrekkelijk stadsentree zijn voor het centrum van Spijkenisse.

Het metro- en busstation Spijkenisse Centrum is het overstapstation voor reizigers die vanaf Voorne-Putten naar Rotterdam reizen en vice versa. Per dag vetrekken er gemiddeld 760 bussen vanuit Spijkenisse Centrum.

Het busstation wordt smaller gemaakt, zodat er omheen woningen, bedrijven en onderwijsinstellingen kunnen worden gebouwd. Parkeerplaatsen die verdwijnen zijn al gecompenseerd bij station Heemraadlaan.

De renovatie van het busstation duurt tot 2025. Wethouder Verkeer en Vervoer, Chris Hottentot is blij dat de werkzaamheden begonnen zijn. “We hadden al even de toezegging van de MRDH dat we voor de subsidie in aanmerking kwamen. Ik ben dan ook blij dat de subsidie nu ook echt verstrekt is. We hopen dat binnenkort ook de subsidie wordt verleend voor de reconstructie van het metrostation van de RET. Want het metrostation is het andere belangrijke element in dit gebied dat we de komende jaren ook willen aanpakken.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.