Bereikbaarheid Zuid-Holland

Hoe ontwikkel je een station? “Het is een soort kip-ei verhaal”

Station Delft Campus is een voorbeeld van een succesvol nieuw station. Foto: ProMedia/Sander van Vliet.

Het staat al met pen opgeschreven: Zuid-Holland krijgt definitief vier nieuwe treinstations. Rijswijk Buiten, Schiedam Kethel, Rotterdam Van Nelle en Dordrecht Leerpark. Ook het evenementenstation bij de Kuip wordt omgebouwd tot het station Stadionpark, wat dagelijks gebruikt gaat worden. Hoe gaat de ontwikkeling van een nieuw station eigenlijk in zijn werk? “Het is een soort kip-ei verhaal”, zegt Nick Verveen, mobiliteitsontwikkelaar bij de NS.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Hoe ontwikkel je een station? “Het is een soort kip-ei verhaal” | OVPro.nl
Bereikbaarheid Zuid-Holland

Hoe ontwikkel je een station? “Het is een soort kip-ei verhaal”

Station Delft Campus is een voorbeeld van een succesvol nieuw station. Foto: ProMedia/Sander van Vliet.

Het staat al met pen opgeschreven: Zuid-Holland krijgt definitief vier nieuwe treinstations. Rijswijk Buiten, Schiedam Kethel, Rotterdam Van Nelle en Dordrecht Leerpark. Ook het evenementenstation bij de Kuip wordt omgebouwd tot het station Stadionpark, wat dagelijks gebruikt gaat worden. Hoe gaat de ontwikkeling van een nieuw station eigenlijk in zijn werk? “Het is een soort kip-ei verhaal”, zegt Nick Verveen, mobiliteitsontwikkelaar bij de NS.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.