Uitstootvrij taxivervoer

Taxibedrijf HUN wil goede voorbeeld geven: ‘Meeste bedrijven zien beren op de weg’

HUN taxi
HUN maakt enkel gebruik van uitstootvrije taxi's. Foto: HUN

Het taxivervoer binnen de ring van Amsterdam moet in het jaar 2025 volledig uitstootvrij zijn. Dat is de ambitie die wethouder Melanie van der Horst (Verkeer, Vervoer en Luchtkwaliteit) – samen met diverse taxibedrijven in de hoofdstad – heeft uitsproken, door een nieuw convenant over deze kwestie te ondertekenen. 

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.

2 reacties op “Taxibedrijf HUN wil goede voorbeeld geven: ‘Meeste bedrijven zien beren op de weg’”

Stef Bouwhuis|06.10.22|12:04

Als je veel stadswerk rijdt is elektrisch wel mogelijk. De voertuigen zijn duur vergeleken met auto’s op diesel. De vraag is of je voor elektrisch bijvoorbeeld een hogere prijs zou mogen rekenen bij ad hoc vervoer. Dan is het voor een passagier ook een ‘echte’ keuze.

Danny heeft natuurlijk gelijk als zijn werk over de lange afstand gaat. Hij kan moeilijk halverwege Antwerpen tegen een klant eggen: “nu moeten we even een halfuurtje stilstaan om te laden”. Er dus nog veel te wensen.

Danny Kastelijn|05.10.22|20:27

Menno heeft makkelijk praten want die propt z’n klanten gewoon in een Kia Nero EV. Onze klanten willen graag wat ruimte.

Als ik op zoek ben naar een betaalbare EV – formaat Skoda Superb/Mercedes E-Klasse estate – met een realistische range van zo’n 500 kilometer (wij rijden lange afstanden), dan zijn er 2 grote beren op de weg: aanbod en prijs.

De auto’s die hier aan voldoen kosten zo’n 100.000 euro exclusief btw. Gaat ‘m niet worden.