cao-onderhandelingen

FNV en CNV: Acties dreigen in leerlingen- en Wmo-vervoer

Demonstratie FNV
Volgens FNV zijn acties niet meer te voorkomen. Foto: ANP/ Sem van der Wal

Na negen onderhandelingsronden voor een nieuwe cao Zorgvervoer en taxi, trekken vakbonden FNV en CNV de stekker uit de onderhandelingen. Volgens Meindert Gorter, bestuurder FNV Zorgvervoer en taxi, lijken acties daarmee niet meer te voorkomen.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.

3 reacties op “FNV en CNV: Acties dreigen in leerlingen- en Wmo-vervoer”

willem j brouwer|15.10.22|20:55

FNV en CNV likken de reten van de werkgevers dus geen loonsverhoging voor de taxi chauffeurs in wmo en leerlingen vervoer.

Arie van Someren|14.10.22|18:39

Werkgevers piepen dat ze niet méér kunnen betalen. Maar schrijven wel voor de laagste prijs in. Gemeentes en provincies wrijven in hun handjes: Lekker voordelig zo, dat school- en WMO-vervoer. Ja, dat er is nu zelfs een minister verontrust over het personeelstekort en gebrekkig vervoer. Gek hè? Als je ergens anders meer kunt verdienen en dat gez.. van klanten en kinderen zat bent, dan ga je weg.

Karin Roest|14.10.22|17:10

Ik zeg FNV gooi die boel maar is plat en kom op voor de werknemers . Jaren lang hetzelfde horen wij hetzelfde liedje van de werkgevers er is geen geld alles is duurder geworden enz . Maar dat geld ook voor ons de taxichauffeur ook wij krijgen het steeds moeilijk omdat alles duurder word . Dus FNV gooi het zooitje maar is plat!!!!