Trambotsing, RET, Rotterdam

Dertig gewonden bij trambotsing in Rotterdam

Aan het Breeplein in Rotterdam zijn maandag drie trams van stadsvervoerder RET op elkaar gereden. Daarbij zijn ongeveer dertig personen gewond geraakt. Veel gewonden hebben rug- en nekletsel. De meeste personen raakten lichtgewond. Een aantal mensen is naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog onbekend hoe het ongeluk kon gebeuren.

De vader van een van de trampassagiers verklaarde tegenover Radio Rijnmond dat sprake was van een kop-staartbotsing. De achterste tram zou met hoge snelheid op de voorste twee zijn geklapt. Die stonden stil langs het perron aan het Breeplein.

Onderzoek

Eén tram is door brandweerlieden opengeknipt, zodat er hulp kon worden verleend aan de passagiers. Alle passagiers zijn inmiddels uit de trams gehaald. De politie heeft een onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk ingesteld.

Vanwege de aanrijding stelde de RET maandag op lijn 2, 20 en lijn 25 een omleiding in.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.