Avenio, tram, Siemens

Stadsvervoerder HTM bestelt 20 extra Avenio-trams

Der Betreiber HTM bestellte heute bei Siemens weitere 20 Straßenbahnen vom Typ Avenio für Den Haag, Niederlande. Der Auftragswert beläuft sich auf rund 55 Millionen Euro. Damit wird eine Option eines im Herbst 2011 unterzeichneten Vertrages eingelöst. Damals orderte HTM 40 Niederflur-Straßenbahnen desselben Typs. Gebaut werden die Fahrzeuge im Siemens-Werk in Wien, wo derzeit die […]

HTM heeft 20 extra Avenio-trams besteld bij Siemens. Het gaat om een opdracht ter waarde van 55 miljoen euro. De stadsvervoerder had al een bestelling van 40 lagevloerstrams uitstaan. In dat contract was een optie voor meer trams opgenomen.

De 40 trams in het basiscontract gaan op de tramlijnen 9, 11, 15 and 17 rijden. De trams die op tramlijn 9 gaan rijden zullen passagiers van het Centraal Station in Den Haag naar het strand in Scheveningen vervoeren. The 20 extra trams gaan op lijn 1, de oudste route van de stad, rijden.

Bouw trams

De nieuwe Avenio-trams worden in dezelfde fabriek in de stad Wenen in Oostenrijk gebouwd. “In 2011 was HTM de eerste vervoerder wereldwijd die onze Avenio-tram had besteld. In de tussentijd heeft de tram een gevestigde plek in de markt veroverd. De Avenio bewijst dat we een innovatieve tram aanbieden dat zowel passagiers als vervoerders aanspreekt”, aldus Sandra Gott-Karlbauer van Siemens Rail Systems Division.

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Stadsvervoerder HTM bestelt 20 extra Avenio-trams | OVPro.nl
Avenio, tram, Siemens

Stadsvervoerder HTM bestelt 20 extra Avenio-trams

Der Betreiber HTM bestellte heute bei Siemens weitere 20 Straßenbahnen vom Typ Avenio für Den Haag, Niederlande. Der Auftragswert beläuft sich auf rund 55 Millionen Euro. Damit wird eine Option eines im Herbst 2011 unterzeichneten Vertrages eingelöst. Damals orderte HTM 40 Niederflur-Straßenbahnen desselben Typs. Gebaut werden die Fahrzeuge im Siemens-Werk in Wien, wo derzeit die […]

HTM heeft 20 extra Avenio-trams besteld bij Siemens. Het gaat om een opdracht ter waarde van 55 miljoen euro. De stadsvervoerder had al een bestelling van 40 lagevloerstrams uitstaan. In dat contract was een optie voor meer trams opgenomen.

De 40 trams in het basiscontract gaan op de tramlijnen 9, 11, 15 and 17 rijden. De trams die op tramlijn 9 gaan rijden zullen passagiers van het Centraal Station in Den Haag naar het strand in Scheveningen vervoeren. The 20 extra trams gaan op lijn 1, de oudste route van de stad, rijden.

Bouw trams

De nieuwe Avenio-trams worden in dezelfde fabriek in de stad Wenen in Oostenrijk gebouwd. “In 2011 was HTM de eerste vervoerder wereldwijd die onze Avenio-tram had besteld. In de tussentijd heeft de tram een gevestigde plek in de markt veroverd. De Avenio bewijst dat we een innovatieve tram aanbieden dat zowel passagiers als vervoerders aanspreekt”, aldus Sandra Gott-Karlbauer van Siemens Rail Systems Division.

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.