tramlijn 51, Amstelveenlijn, GVB

Vernieuwde tramlijn naar Uithoorn heet Amsteltram

tramlijn 51, Amstelveenlijn, GVB

De nieuwe hoogwaardige tramverbinding tussen Amsterdam Zuid en Uithoorn krijgt de naam Amsteltram. De huidige Amstelveenlijn wordt nu vernieuwd en verlengd. Het publiek mocht zelf de naam kiezen voor deze lijn en Amsteltram won met 32 procent van de stemmen.

De huidige lijn wordt omgebouwd tot een hoogwaardige tramverbinding tussen Amstelveen Westwijk en station Amsterdam Zuid. Die ombouw moet in 2020 klaar zijn. Daarna zal de tram nog wel worden doorgetrokken naar het centrum van Uithoorn, waardoor hier de eerste regionale tram in de regio ontstaat.

Publieksnaam

Overigens is Amsteltram een publieksnaam. De tram krijgt gewoon een nummer als de voertuigen werkelijk gaan rijden, net zoals alle andere trams in Amsterdam. Ook op de trams en op de vernieuwde tramhaltes zal de naam Amsteltram niet te zien zijn, want hier worden de R-net uitstraling en de GVB-reizigersinformatie gehanteerd. De publieksnaam zal wel gebruikt worden wanneer er gesproken wordt over deze tramverbinding.

Inwoners van Amstelveen, Uithoorn en Amsterdam mochten stemmen op een van de vijf verzonnen namen, namelijk de Amstellandtram, de Legmeerlijn, de Poldertram, de ViaVeenlijn en de Amsteltram. Van die mogelijkheid maakten 2500 mensen gebruik. Naast de Amsteltram, waren ook de Legmeerlijn en Amstellandtram waren ook populaire keuzes, met respectievelijk 26 en 25 procent van de stemmen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.