Geen trams en bussen in Utrecht en extra maatregelen op NS-stations

Vervoerder Qbuzz heeft besloten om het tram- en busvervoer in Utrecht stil te leggen. Dat besluit is genomen in verband met het verhoogde dreigingsniveau, dat is afgekondigd na het schietincident op het 24 Oktoberplein. Bij een schietpartij in een Utrechtse tram vielen maandagochtend meerdere gewonden. De politie houdt rekening met een terroristisch motief. 

Alle bussen rijden hun rit nog uit om mensen naar hun bestemming te brengen en gaan daarna naar de remise terug. Er rijden wel treinen van en naar Utrecht, maar de politie en Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) treffen aanvullende veiligheidsmaatregelen rond station Utrecht CS en de daar aankomende en vertrekkende treinen.

Maatregelen

De maatregelen zijn getroffen in overleg tussen politie, NCTV en de NS. Over de aard doen de Nederlandse Spoorwegen geen nadere mededelingen. In de gehele provincie is het hoogste dreigingsniveau voor terroristische aanslagen afgekondigd. Dat duurt in elk geval tot 18.00 uur maandagavond. Mensen wordt geadviseerd om binnen te blijven.

Alle personen die gewond zijn geraakt door de schietpartij in een Utrechtse tram zijn inmiddels overgebracht naar het ziekenhuis. Onder de gewonden zijn ook mensen die zwaargewond zijn, maar de politie kan nog niet zeggen om hoeveel slachtoffers het gaat. Ook over de exacte toedracht en de achtergrond van de dader of daders kan de politie geen mededelingen doen. Volgens woordvoerder Bernhard Jens is de politie nog druk bezig om zicht te krijgen wat er zich precies heeft afgespeeld.

Bron: ANP

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.