Ontsporing tram Nieuwegein (foto: AS Media)

Ontsporing trams in Nieuwegein en Amstelveen

Via AS Media

Zowel in Nieuwegein als Amstelveen is afgelopen dagen een tram ontspoord. In Nieuwegein liep een tram van U-OV zaterdag uit de rails na een botsing met een auto. De automobilist raakte bekneld en werd met onbekende verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. Vanwege de schade aan de trambaan en bovenleiding lag het tramverkeer op lijn 61 de hele dag plat.

Het ongeluk vond vroeg in de ochtend plaats op een overweg op de Koekoekslaan, meldt RTV Utrecht. Op beelden is te zien dat tram op de zwaarbeschadigde auto terechtkwam. Ook werd een bovenleidingsportaal omvergereden. De trambestuurder en inzittenden van de tram bleven ongedeeld, al werd één reiziger wel ter plaatse nakeken door ambulancepersoneel.

In Amstelveen bleef het bij schade aan de voorkant van een tram. Om nog onbekende reden raakte een voertuig vrijdagochtend uit de rails, vlakbij de eindhalte van de Amstelveenlijn in Westwijk. In de loop van de middag konden op de hele lijn weer trams rijden.

Tweede ontsporing in korte tijd

Ook in Nieuwegein liepen de herstelwerkzaamheden zaterdag spoedig, waardoor de dienstregeling zondagochtend weer kon worden opgestart. De tram kon worden terug getakeld op de rails en terug naar de remise rijden. Aanvankelijk was de verwachting dat het tramverkeer tussen Nieuwegein en IJsselstein het hele weekend stil zou liggen. Er wordt onderzoek gedaan naar de toedracht van het incident.

Het was de tweede keer in korte tijd dat een tram van vervoerder U-OV ontspoorde. In maart ontspoorde eenzelfde voertuig op de Uithoflijn na een botsing met een bestelbus. Uit politieonderzoek bleek dat de automobilist onder invloed was en door rood reed.

Volgens provinciewoordvoerder Ron van Dopperen is te voorbarig om te stellen dat het aan de tram ligt, zei hij tegenover RTV Utrecht. Bij de eerdere ontsporing was er volgens hem sprake van “een heel andere situatie”. Afgelopen weekend reed de auto haaks in op de tram, een maand geleden reden de tram en bestelbus naast elkaar.

Lees ook: Tram Uithoflijn ontspoord na botsing met bestelbus

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.