Rechtbank (bron: iStock)

Levenslang voor moord op passant en poging tot doodslag trambestuurder

Via iStock, vrij en oneindig gebruik

Het Amsterdamse gerechtshof heeft vrijdag Quincy S. (37) veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor het doodschieten van een volkomen onschuldige voorbijganger in Amsterdam-West in 2015 en een poging tot doodslag op een trambestuurder en passagier in Amsterdam. S. is in hoger beroep ook veroordeeld voor de voorbereiding van een liquidatie, twee jaar later.

Eerder kreeg S. van de rechter een celstraf van 25 jaar opgelegd, waar het OM levenslang had geëist. Het OM vond die opgelegde straf onvoldoende en had vorige maand in hoger beroep een celstraf van 27 jaar geëist.

Kogels raakten passerende tram

S. heeft volgens het hof op 13 mei 2015 bij een shishalounge aan de De Clercqstraat in Amsterdam met een militair aanvalsgeweer een regen van kogels afgevuurd, waarbij een 25-jarige man uit Zaandam, een toevallige voorbijganger, om het leven kwam. Terwijl dit slachtoffer weerloos op de grond lag, is S. op hem afgelopen en heeft hij meerdere keren gericht op hem geschoten. Twee kogels doorboorden een passerende tram, vlakbij de plek waar de bestuurster en een trampassagier zaten. “Door een wonder zijn er niet meer dodelijke slachtoffers gevallen”, stelt het hof in de uitspraak.

Het hof deed vrijdag ook uitspraak in drie andere zaken over liquidatiepogingen, die allemaal dwarsverbanden met elkaar hebben. Daarin zijn aan drie verdachten gevangenisstraffen opgelegd van 6,5 jaar tot 24,5 jaar.

Bron: ANP

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie OVPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.