werkzaamheden

Twee weken gratis met de tram in Utrecht

CAF-tram U-OV Utrecht.Foto: Provincie Utrecht

Provincie Utrecht biedt gratis reizen op alle trams van U-OV aan gedurende twee weken, van 19 september tot 2 oktober. De actie heeft te maken met de overlast die reizigers ondervonden door de werkzaamheden waardoor de tram niet reed. 

Tijdens de actieperiode is in- en uitchecken niet nodig. Reizigers kunnen kosteloos in- en uitstappen op alle tramlijnen. Tram 20, 21 en 22 zijn allemaal volledig gratis tussen 19 september en 2 oktober.

Voor abonnementhouders is er tijdens de actieperiode één gratis Provincie Dal Dagkaart (ter waarde van 10,30 euro) beschikbaar. Voor u zelf of om cadeau te doen. Met deze kaart reist u een hele dag in 2022 door de provincie met de bussen en trams van Syntus Utrecht en U-OV. Vraag de kaart aan bij U-OV.

Op de twee P+R locaties Westraven en Utrecht Science Park geldt in de twee weken een korting voor iedereen die daar parkeert. Deze korting geldt normaal gesproken alleen voor reizigers die een tramkaartje kopen, maar nu dat niet hoeft geldt de korting dus voor iedereen die daar parkeert.

Geen overstap

Het resultaat van de werkzaamheden is dat reizigers vanaf deze zomer zonder overstap met de tram vanuit Nieuwegein naar IJsselstein naar Utrecht Science Park kunnen reizen. In de avond en het weekend rijdt de tram door naar Utrecht Centraal Centrumzijde en doordeweeks helemaal naar P+R Science Park.

Kortingsacties als deze zijn bedoeld om reizigers terug het OV in te krijgen. Werken deze acties, en hoe veranderen we het gedrag van de reiziger? Kom naar de OV Expo ’22 in Houten op 6 oktober en bezoek de workshop van Esther Timmermans over gedragsverandering in het openbaar vervoer. Registreer hier gratis.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.