IJburg

Tram 26 verlengd naar nieuwe woonwijken Amsterdam

Tram 26 in Amsterdam. Foto: Wikipedia/Milco. https://wiki.ovinnederland.nl/wiki/Bestand:2147%2B2148-26.jpg

In Amsterdam worden de komende jaren veel nieuwe woningen gebouwd. In de woonwijken Centrum en Strandeiland komen 25.000 mensen te wonen. De route van tram 26 wordt verlengd zodat deze wijken goed bereikbaar zijn met openbaar vervoer.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

2 reacties op “Tram 26 verlengd naar nieuwe woonwijken Amsterdam”

kees boer|16.09.22|11:16

Wanneer komt nou eens de IJ meer verbinding met Almere ? Daar wordt vanaf de eeuwwisseling gediscussieerd ; provincie Flevoland is toch immers aangelegd om onze bevolkingsgroei op te vangen ?

Pat Rick|19.09.22|09:18

@kees: inderdaad, het idee van de IJmeerlijn bestaat al lang. In andere metropolen had men al lang de belangrijkste voorstad van de hoofdstad verbonden via metro. Had ook meer mensen naar de Floriade kunnen brengen. Metro zal een versterkte economische dynamiek aanbrengen. Op Strandeiland zou men dan een metrostation kunnen maken, zodat mensen kunnen overstappen op de tram naar centrum, terwijl de IJmeerlijn doorgaat naar A’dam Zuid (met overstap naar Schiphol): dus ontzettend veel voordelen!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tram 26 verlengd naar nieuwe woonwijken Amsterdam | OVPro.nl
Tram 26 in Amsterdam.
IJburg

Tram 26 verlengd naar nieuwe woonwijken Amsterdam

Tram 26 in Amsterdam. Foto: Wikipedia/Milco. https://wiki.ovinnederland.nl/wiki/Bestand:2147%2B2148-26.jpg

In Amsterdam worden de komende jaren veel nieuwe woningen gebouwd. In de woonwijken Centrum en Strandeiland komen 25.000 mensen te wonen. De route van tram 26 wordt verlengd zodat deze wijken goed bereikbaar zijn met openbaar vervoer.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

2 reacties op “Tram 26 verlengd naar nieuwe woonwijken Amsterdam”

kees boer|16.09.22|11:16

Wanneer komt nou eens de IJ meer verbinding met Almere ? Daar wordt vanaf de eeuwwisseling gediscussieerd ; provincie Flevoland is toch immers aangelegd om onze bevolkingsgroei op te vangen ?

Pat Rick|19.09.22|09:18

@kees: inderdaad, het idee van de IJmeerlijn bestaat al lang. In andere metropolen had men al lang de belangrijkste voorstad van de hoofdstad verbonden via metro. Had ook meer mensen naar de Floriade kunnen brengen. Metro zal een versterkte economische dynamiek aanbrengen. Op Strandeiland zou men dan een metrostation kunnen maken, zodat mensen kunnen overstappen op de tram naar centrum, terwijl de IJmeerlijn doorgaat naar A’dam Zuid (met overstap naar Schiphol): dus ontzettend veel voordelen!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.