Historische trams
Open Monumentenweekend

Historische trams maken nostalgische ritjes door Den Haag en Scheveningen

Foto: Historische trams rijden tijdens het Open Monumentenweekend in Den Haag en Scheveningen HOVM

Liefhebbers van historische trams kunnen tijdens het Open Monumentenweekend op 9 en 10 september hun hart ophalen. Het Haags Openbaar Vervoer Museum (HOVM) biedt namelijk een unieke kans om een ritje te maken met authentieke trams uit de jaren twintig tot zestig. De oude trams rijden door de straten van Den Haag en Scheveningen.

Gedurende het Open Monumentenweekend opent het HOVM gratis zijn deuren voor het publiek. De historische tramritjes starten en eindigen op twee locaties: het remiseterrein tegenover tramhalte Wouwermanstraat en het  Kerkplein in het stadscentrum. Tussen 11.00 en 17.00 uur vertrekken de trams elke 15 minuten voor een ongeveer uur durende tocht.

Blauwe Tram

Er rijden zes verschillende trams, elk met een uniek historisch karakter. Van de twee-assige trams uit de jaren twintig en dertig tot de herkenbare PCC-trams uit de vijftiger en zestiger jaren. De echte publiekstrekkers zijn volgens de organisatie de Leidse stadstram A327 uit 1913 en ‘Katwijker’ A106 uit 1911, beter bekend als de Blauwe Tram.

Historische trams
Foto: Een historische tram die tijdens het Open Monumentenweekend rondrijdt.

De route van de nostalgische trams voert door zowel Den Haag als Scheveningen, een uitgestrekte lus die onder andere station HS, de binnenstad, het Statenkwartier, Scheveningen Haven aandoet, alvorens terug te keren naar het HOVM.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer

Merijn van Merrienboer is de vaste redacteur van OVPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Historische trams maken nostalgische ritjes door Den Haag en Scheveningen | OVPro.nl
Historische trams
Open Monumentenweekend

Historische trams maken nostalgische ritjes door Den Haag en Scheveningen

Foto: Historische trams rijden tijdens het Open Monumentenweekend in Den Haag en Scheveningen HOVM

Liefhebbers van historische trams kunnen tijdens het Open Monumentenweekend op 9 en 10 september hun hart ophalen. Het Haags Openbaar Vervoer Museum (HOVM) biedt namelijk een unieke kans om een ritje te maken met authentieke trams uit de jaren twintig tot zestig. De oude trams rijden door de straten van Den Haag en Scheveningen.

Gedurende het Open Monumentenweekend opent het HOVM gratis zijn deuren voor het publiek. De historische tramritjes starten en eindigen op twee locaties: het remiseterrein tegenover tramhalte Wouwermanstraat en het  Kerkplein in het stadscentrum. Tussen 11.00 en 17.00 uur vertrekken de trams elke 15 minuten voor een ongeveer uur durende tocht.

Blauwe Tram

Er rijden zes verschillende trams, elk met een uniek historisch karakter. Van de twee-assige trams uit de jaren twintig en dertig tot de herkenbare PCC-trams uit de vijftiger en zestiger jaren. De echte publiekstrekkers zijn volgens de organisatie de Leidse stadstram A327 uit 1913 en ‘Katwijker’ A106 uit 1911, beter bekend als de Blauwe Tram.

Historische trams
Foto: Een historische tram die tijdens het Open Monumentenweekend rondrijdt.

De route van de nostalgische trams voert door zowel Den Haag als Scheveningen, een uitgestrekte lus die onder andere station HS, de binnenstad, het Statenkwartier, Scheveningen Haven aandoet, alvorens terug te keren naar het HOVM.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer

Merijn van Merrienboer is de vaste redacteur van OVPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.