Tram van RET
Werkzaamheden

Laan op Zuid in Rotterdam opent eerder dan gepland, trams rijden weer vanaf oktober

Tram van RET. Foto: Shutterstock/ML Robinson

Goed nieuws tramreizigers in Rotterdam: de Laan op Zuid gaat vier weken eerder open dan oorspronkelijk gepland. Namelijk op maandag 2 oktober 2023. Deze vervroegde opening is het resultaat van een efficiënte samenwerking tussen aannemers, de RET en de gemeente Rotterdam.

Hoewel de totale werkzaamheden nog niet zijn afgerond, betekent de vervroegde opening van de Laan op Zuid dat reizigers tussen 2 en 30 oktober te maken hebben met aangepaste omleidingen. Na 30 oktober, wanneer de werkzaamheden aan de Schiekade en Limbrichtshoek zijn voltooid, zal een langere omleidingsperiode ingaan, die voortduurt tot het najaar van 2024.

“De langdurige werkzaamheden aan de Roseknoop, die in januari 2023 begonnen en aanvankelijk tot het najaar van 2024 zouden duren, verlopen voorspoediger dan verwacht”, aldus RET in een bericht op de website. Het project omvatte onder meer de aanleg van nieuwe tramrails en bovenleidingen op de Laan op Zuid, evenals de plaatsing van nieuwe tramhaltes bij het Varkenoordseviaduct.

Voor nu betekent de opening op 2 oktober het volgende: tot en met 29 oktober rijdt tramlijn 23 nog een ingekorte route tussen Marconiplein en P+R Beverwaard vanwege werkzaamheden Limbrichthoek. Tramlijn 20 rijdt (nog steeds) niet, tramlijn 25 rijdt alleen tussen Carnisselande en Maashaven, tram 125 rijdt vanwege werkzaamheden Schiekade nog tussen Schiebroek en de Provenierssingel en ook buslijnen 66 en 77 rijden ook nog aangepaste route.

Na 30 oktober

Vanaf maandag 30 oktober rijdt tramlijn 125 tussen Schiebroek en Station Feyenoord en rijdt tram 23 weer de normale route tussen Marconiplein en Beverwaard. Voor de afdeling vloot betekent het dat de periode van onderhoud aan de Noordkant van de stad er ook weer opzit vanaf 2 oktober. Alle trams die tijdelijk aan de noordzijde van de stad verbleven verhuizen al in het weekend voorafgaand aan de opening weer terug naar de Beverwaard.

Lees ook

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Merijn van Merrienboer

Merijn van Merrienboer is de vaste redacteur van OVPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Laan op Zuid in Rotterdam opent eerder dan gepland, trams rijden weer vanaf oktober | OVPro.nl
Tram van RET
Werkzaamheden

Laan op Zuid in Rotterdam opent eerder dan gepland, trams rijden weer vanaf oktober

Tram van RET. Foto: Shutterstock/ML Robinson

Goed nieuws tramreizigers in Rotterdam: de Laan op Zuid gaat vier weken eerder open dan oorspronkelijk gepland. Namelijk op maandag 2 oktober 2023. Deze vervroegde opening is het resultaat van een efficiënte samenwerking tussen aannemers, de RET en de gemeente Rotterdam.

Hoewel de totale werkzaamheden nog niet zijn afgerond, betekent de vervroegde opening van de Laan op Zuid dat reizigers tussen 2 en 30 oktober te maken hebben met aangepaste omleidingen. Na 30 oktober, wanneer de werkzaamheden aan de Schiekade en Limbrichtshoek zijn voltooid, zal een langere omleidingsperiode ingaan, die voortduurt tot het najaar van 2024.

“De langdurige werkzaamheden aan de Roseknoop, die in januari 2023 begonnen en aanvankelijk tot het najaar van 2024 zouden duren, verlopen voorspoediger dan verwacht”, aldus RET in een bericht op de website. Het project omvatte onder meer de aanleg van nieuwe tramrails en bovenleidingen op de Laan op Zuid, evenals de plaatsing van nieuwe tramhaltes bij het Varkenoordseviaduct.

Voor nu betekent de opening op 2 oktober het volgende: tot en met 29 oktober rijdt tramlijn 23 nog een ingekorte route tussen Marconiplein en P+R Beverwaard vanwege werkzaamheden Limbrichthoek. Tramlijn 20 rijdt (nog steeds) niet, tramlijn 25 rijdt alleen tussen Carnisselande en Maashaven, tram 125 rijdt vanwege werkzaamheden Schiekade nog tussen Schiebroek en de Provenierssingel en ook buslijnen 66 en 77 rijden ook nog aangepaste route.

Na 30 oktober

Vanaf maandag 30 oktober rijdt tramlijn 125 tussen Schiebroek en Station Feyenoord en rijdt tram 23 weer de normale route tussen Marconiplein en Beverwaard. Voor de afdeling vloot betekent het dat de periode van onderhoud aan de Noordkant van de stad er ook weer opzit vanaf 2 oktober. Alle trams die tijdelijk aan de noordzijde van de stad verbleven verhuizen al in het weekend voorafgaand aan de opening weer terug naar de Beverwaard.

Lees ook

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Merijn van Merrienboer

Merijn van Merrienboer is de vaste redacteur van OVPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.