Nieuwe treinen Arriva Vechtdallijnen in blauw-wit

De 14 nieuwe treinen die Arriva op de Vechtdalijnen (Zwolle-Emmen) gaat inzetten krijgen een blauw-witte kleur. De eerste treinen van het nieuwe type zijn inmiddels van de band gerold. Op 9 december worden de treinen daadwerkelijk ingezet.

Het blauw-witte design is in samenwerking met de opdrachtgevers ontwikkeld en sluit aan bij de huisstijlen van de provincies Overijssel en Drenthe en bij de huidige bussen die in het gebied rijden. Het overige materieel van Arriva heeft de huiskleur rood-wit.

Mijlpaal

Algemeen directeur van Arriva Nederland, Anne Hettinga: “Het is een mijlpaal in de implementatie als de eerste treinen van de band rollen. Met de Roll Out laten we onze opdrachtgevers zien dat we op schema lopen met de implementatie. Daarnaast kunnen de gedeputeerden met eigen ogen zien en beoordelen of de treinen aan alle gestelde eisen en aangeboden extra’s voldoen.”

Gedeputeerde Gerrit Jan Kok, verantwoordelijk voor openbaar vervoer in West-Overijssel: “Als opdrachtgever zijn wij blij dat de eerste treinen voor de Vechtdallijnen gereed zijn. Deze trein is een blikvanger en levert een belangrijke bijdrage aan de bereikbaarheid van deze regio. De nieuwe treinen zijn sneller, hebben een hogere frequentie en meer comfort voor reizigers van jong tot oud. Met al deze vernieuwingen kunnen we de concurrentie met de auto aangaan.”

Almelo

Naast het traject Emmen – Zwolle, maakt ook de lijn Almelo – Mariënberg deel uit van de Vechtdallijnen. Gerrit Niezink, programmamanager Mobiliteit bij Regio Twente: “Met deze nieuwe treinen zetten we samen het openbaar vervoer in de regio op de kaart. Ik verheug me er op dat in december 2013 Almelo – Mariënberg hier op aansluit.”

Comfortabel

Het gaat specifiek om 6 treinen van het type GTW 2/6 (twee stellen) en 8 treinen van het type GTW 2/8 (drie stellen). De treinen zijn comfortabel, geluidsarm, voorzien van een informatiebalie en beschikken over airconditioning.

Ook hebben alle treinen een gelijkvloerse instap en brede toegangsdeuren met uitschuifbare trede, waardoor de treinen volledig toegankelijk zijn voor minder valide reizigers. Op het traject Almelo – Mariënberg gaat Arriva per december 2013 rijden met bestaande Lint dieseltreinen welke voor aanvang van de concessie geheel worden vernieuwd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

2 reacties op “Nieuwe treinen Arriva Vechtdallijnen in blauw-wit”

Jos|19.06.12|12:54

Er is helemaal geen sprake van de Arriva de rood-witte huisstijl gaat wijzigen. Alleen de treinen op de Vechtdallijnen wordenbblauw omdat dat een eis van de Provincies was.

T.R.|20.06.12|12:46

Dood ziek word ik van die verschillende consessies met hun eisen en huisstijlen. Je ziet wat er nu gebeurd bij Syntus en in de toekomst ook bij het GVB.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.