Tweede Kamer zet forenzenbelasting vooralsnog door

De Tweede Kamer heeft donderdag 5 juli tegen een PvdA-voorstel gestemd om de forenzenbelasting te schrappen. Alleen de SP en voormalig PVV-er Hero Brinkman stemden in. Andere partijen willen in ieder geval tot aan de verkiezingen in september vasthouden aan het omstreden plan om de belastingvrije reiskostenvergoeding op te doeken.

Binnen het Kunduz-akkoord was afgesproken om de reiskostenvergoeding af te schaffen. Dat levert de schatkist een voordeel van 1,3 miljard euro op.

Protest

De maatregel kon meteen op een storm van protest rekenen. Forensen zouden niet alleen inleveren op koopkracht, ook zouden ze weer in de auto worden gedreven. De PvdA heeft met het voorstel om de forenzenbelasting terug te draaien al een voorschot genomen op de verkiezingen.

Andere partijen als VVD,CDA,GroenLinks en de CU hebben al aangekondigd de maatregel na de verkiezingen nog eens tegen het licht te willen houden en op zijn minst aan te passen. Alleen D66 staat nog volledig achter de afschaffing.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.