ns trein

NS verhoogt treinkaartjes met 2,4 procent

ns trein

De prijs van de NS treinkaartjes gaat met ingang van 1 januari met 2,4 procent omhoog. De NS verhoogt de tarieven van onder meer de enkele reizen, de dagretours in de 2e klasse en de trajectabonnementen. 

Volgens de NS loopt de prijsstijging in lijn met de eisen die de overheid jaarlijks stelt aan hoeveel het spoorbedrijven de tarieven mag verhogen. Zo rekent de NS op een inflatie van 2%, plus een extra tariefstijging voor het gebruik van het spoor van 0,4%.

Abonnement

Het spoorbedrijf zegt dat ook de prijs van enkele abonnementen omhoog zal gaan. De NS heeft sinds enige tijd speciale abonnementen waarmee een reiziger onbeperkt overal met de trein mag reizen. Het gaat bijvoorbeeld om een kaart voor vrij reizen in het weekend of in de daluren. Hoeveel de tarieven van deze abonnementen omhoog zullen gaan, maakte het bedrijf niet bekend.

Het tarief van de NS voordeelurenkaart blijft wel gelijk. Circa 1,4 miljoen Nederlanders hebben deze kaart om in de daluren met 40% korting te mogen reizen.

FMN

De Federatie van Mobiliteitsbedrijven Nederland kent vooralsnog geen verhoging van specifieke kaartjes. Desalniettemin werkt de NS-verhoging ook hier door omdat met NS-kaartjes eveneens bij streekvervoerders kan worden gereisd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.