Station Roermond

Station Roermond krijgt opknapbeurt

Station Roermond

Station Roermond krijgt een flinke opknapbeurt. De gevel wordt gereinigd, het gebouw krijgt een nieuwe laag verf en er komen grote wanddecoraties. Op vier plaatsen op het station is daarnaast overdag en ’s avonds muziek te horen. Met deze aanpassingen willen ProRail, Veolia, NS en de gemeente Roermond het station weer een prettige plaats maken voor reizigers om op de trein of bus te stappen.

De informatievoorziening aan reizigers wordt verbeterd door de informatieborden over het bus- en streekvervoer een betere plaats te geven. Verder wordt de omgeving van het station waar mogelijk verfraaid.

Achtergrondmuziek

Reizigers kunnen voortaan luisteren naar achtergrondmuziek op het station. Dit maakt het wachten leuker, maar is ook goed voor het verbeteren van de sociale veiligheid. Dit blijkt ook uit een proef op station Holland Spoor in Den Haag waar door het draaien van muziek junks het station voortaan links laten liggen.

Wethouder IJff en Cesco Holtus van ProRail hebben donderdagochtend het startsein gegeven voor de werkzaamheden. Zij gingen met de hogedrukspuit het vuil op de luifel van het busstation te lijf. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind dit jaar afgerond.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.