Syntustrein

Bijdrage RegioTwente voor extra treinstellen Syntus

Regio Twente geeft een bijdrage van circa €350.000 voor het inzetten van extra treinstellen in de ochtendspits op de verbinding Zutphen-Hengelo-Oldenzaal. Vervoerder Syntus verzorgt deze treindienst. De extra treinstellen worden het gehele jaar 2013 ingezet. Regio Twente is concessieverlener voor deze treinverbinding.

Het aantal reizigers in de ochtendspits is toegenomen. Dit komt onder meer door de aangepaste dienstregeling van NS op de lijn Deventer-Enschede. Daardoor gebruiken meer reizigers de alternatieve route Hengelo-Zutphen. Dit leidt vaak tot volle treinen. Door de extra treinstellen wordt de drukte opgevangen en is er meer comfort voor de reizigers.

Gezondheidspark

De verbinding Zutphen-Hengelo-Oldenzaal is belangrijk voor veel forenzen maar bijvoorbeeld ook voor scholieren en studenten die naar opleidingsinstellingen in Hengelo en Enschede gaan. Op zondag 9 december is op deze lijn het nieuwe station Gezondheidspark Hengelo bij ziekenhuis ZGT Hengelo geopend.

Hierdoor kunnen medewerkers, patiënten en bezoekers dit ziekenhuis veel gemakkelijker met het openbaar vervoer bereiken.

Economisch belang

“Gezien het belang van de treinverbinding voor het woon-werkverkeer in onze regio en een deel van de Achterhoek, is er alle reden voor Regio Twente om de bijdrage voor extra treinstellen beschikbaar te stellen”, zegt Jan Bron, portefeuillehouder mobiliteit op de website van Regio Twente. “We willen Twente goed bereikbaar houden.”

“Dat is belangrijk voor onze economie, maar ook om maatschappelijke redenen, zoals goed openbaar vervoer voor scholieren en studenten naar het ROC van Twente, Saxion en de UT in Enschede en ziekenhuis ZGT Hengelo. Want dat zijn allemaal instellingen met een regionale functie”, aldus Bron.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.