uitreiking, prijs, nationale reisvraag, staatssecretaris Wilma Mansveld

Looplijnen stations beste idee Nationale Reisvraag

Het idee van looplijnen voor reizigers op stations is de winnende inzending van de Nationale Reisvraag. Met de looplijnen kunnen reizigers op een makkelijke manier naar de halte van hun volgende bestemming komen. Bedenker Niels Damman uit Olst ontving de prijs donderdag uit handen van staatssecretaris Wilma Mansveld. De Nationale Reisvraag is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

De Nationale Reisvraag vroeg reizigers om originele oplossingen te bedenken voor een probleem rond de reis naar en van het station. Damman bedacht dat door looplijnen aan te leggen per tram- metro, of buslijn reizigers veel eenvoudiger dan nu de juiste halte kunnen vinden voor hun vervolgreis. “Dit is een verbetering voor het reizen met openbaar vervoer. De reis is immers van deur tot deur”, stelde Mansveld bij de uitreiking.

Beleidsdoelen openbaar vervoer

Het ministerie gaat samen met ProRail en andere vervoersbedrijven bekijken of het idee van Damman kan uitgevoerd. Het ministerie stelt dat de ruim driehonderd ingediende ideeën zullen inspiratie en referentie zijn voor de uitwerking van beleidsdoelen rondom openbaar vervoer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.