Station, Haarlem, trein, NS

NS-reizigers kunnen jaar langer gratis internetten

Station, Haarlem, trein, NS

De NS heeft het contract met T-Mobile verlengd, zodat reizigers ook komend jaar weer gratis kunnen internetten. De driehonderdste NS-intercity met wifi verliet maandag de werkplaats van onderhoudsbedrijf NedTrain. Dit jaar worden de laatste 65 intercity’s van NS met internet uitgerust.

Het ICT-platform OBIS maakt de wifi-verbinding in treinen mogelijk en zorgt ook voor reisinformatie op de schermen aan het begin of einde van een rijtuig. 

Daarnaast wordt OBIS in toenemende mate gebruikt voor andere diensten zoals voor de nieuwe proef (iNStApp) met het meten van drukte in de trein. In de toekomst wordt OBIS ook gebruikt om diverse systemen in de trein te meten.

Internet in trein populair

Internet in de trein is populair onder reizigers. In februari van dit jaar waren er meer dan 1,8 miljoen internetsessies met een gemiddelde duur van 43 minuten.

Ingrid Thijssen, directeur van NS Reizigers: “Door mobiel internet in de trein kunnen reizigers bijvoorbeeld onderweg eenvoudig hun mail checken of van het laatste nieuws op de hoogte blijven. Ook zie je in één oogopslag op de schermen de overstapmogelijkheden of de aankomsttijden. In toenemende mate laten we daarnaast ook filmpjes met handige informatie over reizen met NS zien.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.