P+R, station, Laan van NOI, Den Haag

Mansveld wil verdubbeling van aantal P+R-plekken

P+R, station, Laan van NOI, Den Haag

Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu wil dat het aantal P+R-plekken in 2015 is verdubbeld van 7.500 naar 15.000. “Dat betekent dat 15.000 extra automobilisten op 106 plaatsen in Nederland iedere dag slimmer en comfortabeler kunnen reizen.” Dat zei Mansveld tijdens een bezoek op station Amersfoort ter ter gelegenheid van de realisatie van 7.500Park+Ride (P+R)-parkeerplekken binnen het Actieplan Groei op het Spoor.

Reizigers kunnen hun auto parkeren op een van de P+R-plekken bij stations en vervolgens verder reizen met het openbaar vervoer naar hun plaats van bestemming. Mansveld wil het aantal parkeerplekken verder uitbreiden, ook op andere locaties dan stations, zoals transferia of andere overstapplaatsen voor bus, tram of metro.

Toename aantal treinreizigers

De aanleg van P+R-plekken is onderdeel van het Actieplan Groei op het Spoor uit 2008 dat zich richt op een toename van het aantal treinreizigers. Voor de parkeerplaatsen op stations heeft het ministerie 30 miljoen euro uitgetrokken.

De aanleg van de parkeerplekken wordt gezamenlijk betaald door het ministerie van Infrastructuur en Milieu, NS, gemeenten en provincies. Door gebruik te maken van P+R-plaatsen kunnen mensen eenvoudiger van deur-tot-deur reizen. Bovendien leiden P+R-plekken tot minder parkeeroverlast in wijken rond een station.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.