Hessische Landesbahn

26 gewonden bij treinongeluk in Duitsland

Bij een treinongeluk in de Duitse deelstaat Hessen zijn dinsdagmiddag 26 mensen gewond geraakt. De trein van vervoerder Hessischen Landesbahn (HLB) botste op een vrachtwagen bij een spoorwegovergang bij Giessen.

De chauffeur van de vrachtwagen en 24 treinpassagiers raakten gewond. De trein vervoerde 140 reizigers toen het ongeluk plaatsvond. Uit het eerste onderzoek blijt dat de truck waarschijnlijk op de overgang stond toen deze dicht ging. De machinist trok aan de noodrem, maar de trein kwam niet meer op tijd tot stilstand, zo meldt de Telegraaf.

Bergingswerkzaamheden

Tijdens de bergingswerkzaamheden werd ’s avonds een brandweerman omvergereden door een andere vrachtwagen. Hij is met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

26 gewonden bij treinongeluk in Duitsland | OVPro.nl
Hessische Landesbahn

26 gewonden bij treinongeluk in Duitsland

Bij een treinongeluk in de Duitse deelstaat Hessen zijn dinsdagmiddag 26 mensen gewond geraakt. De trein van vervoerder Hessischen Landesbahn (HLB) botste op een vrachtwagen bij een spoorwegovergang bij Giessen.

De chauffeur van de vrachtwagen en 24 treinpassagiers raakten gewond. De trein vervoerde 140 reizigers toen het ongeluk plaatsvond. Uit het eerste onderzoek blijt dat de truck waarschijnlijk op de overgang stond toen deze dicht ging. De machinist trok aan de noodrem, maar de trein kwam niet meer op tijd tot stilstand, zo meldt de Telegraaf.

Bergingswerkzaamheden

Tijdens de bergingswerkzaamheden werd ’s avonds een brandweerman omvergereden door een andere vrachtwagen. Hij is met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.