Informatiebord, centraal station, Utrecht

Digitale informatiebord Utrecht Centraal weggehaald

Informatiebord, centraal station, Utrecht

Het grote, digitale informatiebord in de stationshal van Utrecht Centraal is woensdagnacht weggehaald. De NS heeft het bord verwijderd vanwege de verbouwing van het station. Door de verbouwing wordt het straks ook een plek waar veel reizigers zullen lopen, daardoor wordt het een onveilige situatie als het bord blijft hangen.

Voor het bord staan altijd veel reizigers om de vertrektijden te checken. Daarnaast is het voor forenzen een handige plek om af te spreken. Mogelijk gaat het bord tijdelijk naar het centraal station in Roterdam. Het is niet zeker of het terugkomt in Utrecht. Dat gebeurt in ieder geval niet voor 2016.

Utrecht Centraal is ooit gebouwd voor circa 35 miljoen reizigers per jaar, maar op dit moment maken jaarlijks zo’n 88 miljoen mensen gebruik van het station. Dit aantal neemt naar verwachting toe tot zo’n 100 miljoen reizigers in 2020. Daarom wordt er op dit moment een nieuwe OV-terminal gebouwd.

Vernieuwing

Deze vernieuwing gebeurt terwijl de treinen blijven rijden en de winkels open blijven. Dit betekent dat reizigers soms hinder ondervinden: de trein vertrekt misschien vanaf een ander spoor, winkels verhuizen naar andere locaties of de looproute wijzigt.

Voor hen die het bord niet kunnen missen is er een app gemaakt van het oude blauwe bord. De reisinformatie wordt veelvuldig ververst en maakt daarbij hetzelfde ritselende en blikkerige geluid van lamellen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.