Station Westervoort, Arriva, Breng

Aantal reizigers station Westervoort verdubbeld na verhoging frequentie

Station Westervoort, Arriva, Breng

Het aantal reizigers op station Westervoort is in één jaar tijd meer dan verdubbeld. Dat is onder meer te danken aan de frequentieverhoging van twee naar vier treinen per uur sinds december 2012.  Vervoerders Breng en Arriva stoppen op dit station dat twee jaar geleden is geopend.

Station Westervoort ligt op het spoortraject Arnhem – Winterswijk en is op december 2011 geopend. Met ingang van de dienstregeling 2012 is de frequentie van de treinen verhoogd en rijdt er op weekdagen tot en met ’s avonds 19.00 uur, in elke richting 4 keer per uur een trein. Verder is de capaciteit in de treinen sterk vergroot en is er een betere aansluiting tussen bus en trein.

Toename reizigers

Het station telde in december 2012 nog 500 in- en uitstappers. Een jaar later is dit aantal ruim verdubbeld tot 1.200. Daarmee is het aantal in- en uitstappers nagenoeg hetzelfde als het eerste gerealiseerde Stadsregiorail station, Mook-Molenhoek.

Station Mook-Molenhoek ligt op het spoortraject Nijmegen – Roermond en is sinds mei 2009 geopend. In de spits rijdt er ieder kwartier een trein, buiten de spits ieder half uur. Het aantal reizigers is sinds de opening tot en met december 2012 verdubbeld van 600 naar 1.200 in- en uitstappers per dag. Het afgelopen jaar is dit aantal gestabiliseerd op 1.200 in- en uitstappers.

Capaciteit

Het aanbieden van voldoende capaciteit in de treinen blijft één van de speerpunten van de stadsregio voor in de nieuwe concessie van de provincie Limburg voor de Maaslijn. Ondanks de inzet van extra treinen blijven nu nog vrijwel dagelijks reizigers in de ochtendspits op de perrons achter. De capaciteit in de treinen is te beperkt en heeft ook een negatieve invloed op de betrouwbaarheid.

De stadsregio verwacht dat een hogere capaciteit en een beter treinproduct leidt tot groei van het aantal reizigers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.