Ook Veolia biedt gratis WiFi aan tijdens treinreis

Veolia biedt vanaf deze week WiFi aan in haar treinen. Hiermee wordt het voor reizigers van de Maaslijn en Heuvellandlijn mogelijk om via de vervoerder gebruik te maken van gratis internet. Om de internetverbinding te ontzien, heeft Veolia een assortiment van filmpjes paraat, zo laat woordvoerster Suzan van Beek weten. Omdat deze via een lokaal netwerk in de trein bekeken kunnen worden, zijn reizigers minder afhankelijk van de internetsnelheid.

Veolia zegt met de ontwikkeling voornamelijk de lange afstanden aangenamer te willen maken voor de klant. Het is de laatste vervoerder die in Nederland gratis internet in de trein inzet.

Sneller

De zestien Veolia-treinen van de Maaslandlijn (Roermond-Venlo-Nijmegen) en de acht treinen op het traject Heuvelland (Maastricht-Heerlen-Kerkrade) in het zuiden van het land zijn sinds deze week van WiFi-verbindingen voorzien. Om die verbinding door massaal reizigersgebruik niet onnodig trager te maken, wordt via een lokaal netwerk in de trein filmpjes aangeboden.

“Het gaat veel sneller als niet elke film of game apart binnengehaald moet worden”, zo laat Van Beek weten. In het aanbod zal in de loop der tijd meer variatie worden aangebracht. “We zoeken nog naar contentpartners om het aanbod uit te kunnen breiden.” Nadat gebruikers zijn ingelogd, kunnen ze in een keuzemenu aangeven van welke dienst ze gebruik willen maken.

WiFi

Vanaf deze week kunnen reizigers dus bij alle Nederlandse spoorbedrijven gebruik maken van WiFi. De uitrol van gratis internet in de trein begon in 2010. De toenmalige minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat trok er vijftien miljoen euro voor uit, in de hoop meer automobilisten aan te zetten tot het reizen per trein.

Arriva had in 2011 de primeur toen ze het gratis internet als eerste spoorvervoerder in ging zetten op de MerwedeLingelijn (Geldermalsen-Dordrecht). NS startte begin 2010 als eerste met een proef, maar voorzag pas het jaar erop alle intercity’s van WiFi. Ook de andere vervoerders zijn inmiddels van WiFi voorzien.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.