Inchecken OV-chipkaart

Geen reiskosten meer voor student na verloren OV-chipkaart

Inchecken OV-chipkaart

Studenten draaien niet meer op voor de reiskosten als hun OV-chipkaart kwijt, gestolen of defect is. Ze kunnen sinds 1 januari van dit jaar gebruikmaken van een tijdelijke vervanging. Met het zogenaamde tijdelijke studentenreisproduct is het mogelijk om binnen een uur verder te reizen.

Om het tijdelijke studentenreisproduct te gebruiken moeten ze wel eerst een anonieme of persoonlijke OV-chipkaart aanschaffen. Vervolgens kunnen ze via studentenreisproduct.nl een aanvraag voor een tijdelijk studentenreisproduct indienen.

Vervangende OV-chipkaarten

Dagelijks vragen ongeveer 400 tot 500 studenten vervangende OV-chipkaarten aan. Tot nu toe moesten zij zelf de reiskosten betalen in de eerste negen werkdagen waarin je wacht op een vervangende kaart, behalve als de kaart buiten de schuld van de student om defect is geraakt.

De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) is blij dat er eindelijk een oplossing is gekomen. De vakbond kaartte het probleem jaren geleden al aan vroeg in 2012 nog in een brandbrief aan minister van Bijsterveldt van Onderwijs om snel actie te ondernemen.

Regeling voor defecte kaarten

Jorien Janssen, voorzitter van de LSVb: “Voor reguliere abonnementhouders was er al jaren een regeling voor defecte kaarten. Gelukkig kunnen nu ook studenten zonder veel gedoe met hun abonnement naar hun studie of stage blijven reizen.”

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Geen reiskosten meer voor student na verloren OV-chipkaart | OVPro.nl
Inchecken OV-chipkaart

Geen reiskosten meer voor student na verloren OV-chipkaart

Inchecken OV-chipkaart

Studenten draaien niet meer op voor de reiskosten als hun OV-chipkaart kwijt, gestolen of defect is. Ze kunnen sinds 1 januari van dit jaar gebruikmaken van een tijdelijke vervanging. Met het zogenaamde tijdelijke studentenreisproduct is het mogelijk om binnen een uur verder te reizen.

Om het tijdelijke studentenreisproduct te gebruiken moeten ze wel eerst een anonieme of persoonlijke OV-chipkaart aanschaffen. Vervolgens kunnen ze via studentenreisproduct.nl een aanvraag voor een tijdelijk studentenreisproduct indienen.

Vervangende OV-chipkaarten

Dagelijks vragen ongeveer 400 tot 500 studenten vervangende OV-chipkaarten aan. Tot nu toe moesten zij zelf de reiskosten betalen in de eerste negen werkdagen waarin je wacht op een vervangende kaart, behalve als de kaart buiten de schuld van de student om defect is geraakt.

De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) is blij dat er eindelijk een oplossing is gekomen. De vakbond kaartte het probleem jaren geleden al aan vroeg in 2012 nog in een brandbrief aan minister van Bijsterveldt van Onderwijs om snel actie te ondernemen.

Regeling voor defecte kaarten

Jorien Janssen, voorzitter van de LSVb: “Voor reguliere abonnementhouders was er al jaren een regeling voor defecte kaarten. Gelukkig kunnen nu ook studenten zonder veel gedoe met hun abonnement naar hun studie of stage blijven reizen.”

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.