Koning Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander opent station Rotterdam Centraal

Koning Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander opent op donderdag 13 maart officieel het nieuwe station Rotterdam Centraal. Rotterdam Centraal is het eerste station van een reeks grote treinstations die binnenkort in Nederland worden geopend. De bouw van het nieuwe station is onderdeel van een grote spoor- en stationsvernieuwing in Nederland.

De opening van Rotterdam Centraal wordt een bijzondere gebeurtenis met een Rotterdams tintje. Diverse indrukwekkende bijdragen van onder meer het ‘Rotterdams Philharmonisch Orkest’, ‘Conny Janssen Danst’, ‘Codarts’ en ‘Mothership’ gaan het openingsprogramma creatief invullen.

Nieuwe station

In de dagen rondom de opening is er voldoende te doen op en rond het station met diverse verrassingen. Via de rode loper van natuursteen kunnen reizigers zo de binnenstad van Rotterdam in lopen. Reizigers, Rotterdammers en andere bezoekers kunnen de opening ook vanuit de stationshal beleven.

Het nieuwe station in Rotterdam is ruimer van opzet, wat wordt versterkt door een grote glazen venster met direct uitzicht op de stad. Ook het dak boven de sporen is van glas. Het station heeft een loopbrug dat de 16 sporen verbindt en een nieuwe reizigerspassage van bijna 50 meter breed. Dagelijks passeren 110.000 mensen het stationsgebied, dat 47.000 m2 beslaat.

Samenwerking

Het station is gerealiseerd door samenwerking tussen het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de gemeente Rotterdam, Stadsregio Rotterdam, ProRail en NS.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Koning Willem-Alexander opent station Rotterdam Centraal | OVPro.nl
Koning Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander opent station Rotterdam Centraal

Koning Willem-Alexander opent op donderdag 13 maart officieel het nieuwe station Rotterdam Centraal. Rotterdam Centraal is het eerste station van een reeks grote treinstations die binnenkort in Nederland worden geopend. De bouw van het nieuwe station is onderdeel van een grote spoor- en stationsvernieuwing in Nederland.

De opening van Rotterdam Centraal wordt een bijzondere gebeurtenis met een Rotterdams tintje. Diverse indrukwekkende bijdragen van onder meer het ‘Rotterdams Philharmonisch Orkest’, ‘Conny Janssen Danst’, ‘Codarts’ en ‘Mothership’ gaan het openingsprogramma creatief invullen.

Nieuwe station

In de dagen rondom de opening is er voldoende te doen op en rond het station met diverse verrassingen. Via de rode loper van natuursteen kunnen reizigers zo de binnenstad van Rotterdam in lopen. Reizigers, Rotterdammers en andere bezoekers kunnen de opening ook vanuit de stationshal beleven.

Het nieuwe station in Rotterdam is ruimer van opzet, wat wordt versterkt door een grote glazen venster met direct uitzicht op de stad. Ook het dak boven de sporen is van glas. Het station heeft een loopbrug dat de 16 sporen verbindt en een nieuwe reizigerspassage van bijna 50 meter breed. Dagelijks passeren 110.000 mensen het stationsgebied, dat 47.000 m2 beslaat.

Samenwerking

Het station is gerealiseerd door samenwerking tussen het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de gemeente Rotterdam, Stadsregio Rotterdam, ProRail en NS.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.