NS, trein

Maurice Unck wordt NS-directeur Communicatie en Strategie

Maurice Unck (40) gaat per 1 april 2014 de nieuwe gecombineerde functie van directeur Communicatie en Strategie bij NS invullen. Hij treedt in die rol toe tot het nieuwe Executive Committee van het spoorbedrijf. In dat team worden de hoofddirectie en de directeuren van de bedrijfsonderdelen vanaf 1 maart samengevoegd. Unck volgt Jeroen Hellenberg op die zes jaar directeur Communicatie was. Hellenberg vervolgt zijn loopbaan buiten NS.

Maurice Unck heeft een lange staat van dienst bij NS. Hij was sinds 2002 was hij onder meer productiemanager bij NS Internationaal, commercieel directeur in de regio Noordoost en directeur Bedrijfs- en Productontwikkeling waarbij hij onder andere leiding gaf aan de verwerving van de nieuwe hoofdrailnetconcessie. Op dit moment is hij directeur Onderhoud en Service in het directieteam van het onderhoudsbedrijf NedTrain.

Nieuwe koers

NS wil met de toetreding van de nieuwe directeur Communicatie en Strategie tot het Executive Committee de rol van communicatie en stakeholdermanagement verder uitbouwen. “Een intensieve dialoog met vooral reizigers, belangenorganisaties, politici en media vormt namelijk een belangrijk onderdeel van die nieuwe koers”, aldus het spoorbedrijf.

Directeur Timo Huges van NS: “Maurice is een spoorman pur sang. Niet alleen de spoorsector kent hij door en door, ook weet hij de weg in politiek Den Haag. Door meer naar reizigers en belangenorganisaties te luisteren en uitleg te geven over nieuwe ontwikkelingen willen wij onze dienstverlening nog beter laten aansluiten op de spoorwensen en – verwachtingen die er leven in de samenleving.’’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.