Green Deal, Manu Lageirse, Jeroen Fukken, Michiel van Roozendaal

Jeroen Fukken vertrekt als directeur Spoor

Jeroen Fukken vertrekt als directeur Openbaar Vervoer en Spoor bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Hij wordt programmadirecteur van het programma Beter en Meer waar hij zich zal bezighouden met de samenwerking tussen ProRail, NS en andere spoorvervoerders. Hij volgt Paul Dirix vanaf 1 oktober in deze functie op.

Deze wisseling is onderdeel van enkele personele wijzigingen bij spoorvervoerder NS en het ministerie. 

Paul Dirix, de huidige programmadirecteur van Beter en Meer wordt per 1 oktober directeur Vervoer bij NS en volgt hiermee Wim Fabries op. Fabries gaat aan de slag als programmadirecteur ERTMS bij het ministerie.

Lange Termijn Spooragenda

Bij het ministerie was Fukken (rechts op de foto) onder meer verantwoordelijk voor de Lange Termijn Spooragenda. Directeur Timo Huges van NS: “Kern van de Lange Termijn Spooragenda is de prestaties op het spoor verder te verhogen in de komende jaren, zodat verdere uitbouw van het vervoer per spoor mogelijk wordt. Daarmee is hij goed ingevoerd en als geen ander in staat om namens ProRail en NS de uitvoering van het programma Beter en Meer ter hand te nemen voor steeds betere prestaties voor de reiziger.”

Reizigersorganisatie Rover zegt in een reactie het vertrek van Jeroen Fukken als Directeur Openbaar Vervoer en Spoor bij het ministerie te betreuren, maar ook verheugd te zijn over zijn nieuwe functie. Voorzitter Arriën Kruyt van Rover: “We hebben een bijzonder prettige samenwerking gehad met Jeroen Fukken, we betreuren zijn vertrek dan ook. We hopen intensief contact met hem te houden in zijn nieuwe functie.”

Lange Termijn Spooragenda

Met Wim Fabries vertrekt volgens Huges iemand met veel kennis van de sector en een plezierige collega. “Gelukkig blijft zijn spoorkennis behouden nu hij bij het ministerie aan de slag gaat om de geleidelijke invoering van ERTMS te begeleiden. Met de komst van Paul zijn we daarnaast verzekerd van een directeur Vervoer met veel kennis van de sector en een duidelijke focus op de reiziger.”

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Jeroen Fukken vertrekt als directeur Spoor | OVPro.nl
Green Deal, Manu Lageirse, Jeroen Fukken, Michiel van Roozendaal

Jeroen Fukken vertrekt als directeur Spoor

Jeroen Fukken vertrekt als directeur Openbaar Vervoer en Spoor bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Hij wordt programmadirecteur van het programma Beter en Meer waar hij zich zal bezighouden met de samenwerking tussen ProRail, NS en andere spoorvervoerders. Hij volgt Paul Dirix vanaf 1 oktober in deze functie op.

Deze wisseling is onderdeel van enkele personele wijzigingen bij spoorvervoerder NS en het ministerie. 

Paul Dirix, de huidige programmadirecteur van Beter en Meer wordt per 1 oktober directeur Vervoer bij NS en volgt hiermee Wim Fabries op. Fabries gaat aan de slag als programmadirecteur ERTMS bij het ministerie.

Lange Termijn Spooragenda

Bij het ministerie was Fukken (rechts op de foto) onder meer verantwoordelijk voor de Lange Termijn Spooragenda. Directeur Timo Huges van NS: “Kern van de Lange Termijn Spooragenda is de prestaties op het spoor verder te verhogen in de komende jaren, zodat verdere uitbouw van het vervoer per spoor mogelijk wordt. Daarmee is hij goed ingevoerd en als geen ander in staat om namens ProRail en NS de uitvoering van het programma Beter en Meer ter hand te nemen voor steeds betere prestaties voor de reiziger.”

Reizigersorganisatie Rover zegt in een reactie het vertrek van Jeroen Fukken als Directeur Openbaar Vervoer en Spoor bij het ministerie te betreuren, maar ook verheugd te zijn over zijn nieuwe functie. Voorzitter Arriën Kruyt van Rover: “We hebben een bijzonder prettige samenwerking gehad met Jeroen Fukken, we betreuren zijn vertrek dan ook. We hopen intensief contact met hem te houden in zijn nieuwe functie.”

Lange Termijn Spooragenda

Met Wim Fabries vertrekt volgens Huges iemand met veel kennis van de sector en een plezierige collega. “Gelukkig blijft zijn spoorkennis behouden nu hij bij het ministerie aan de slag gaat om de geleidelijke invoering van ERTMS te begeleiden. Met de komst van Paul zijn we daarnaast verzekerd van een directeur Vervoer met veel kennis van de sector en een duidelijke focus op de reiziger.”

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.