Thalys, hogesnelheidstrein

Opnieuw forse toename aantal reizigers Thalys

Thalys, hogesnelheidstrein

De hogesnelheidstrein Thalys blijft profiteren van Fyra-debacle. Het aantal passagiers steeg dit jaar met 16,7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In februari maakte Thalys al bekend over heel 2013 ruim 46 procent meer passagiers te hebben vervoerd tussen Nederland en België. De Fyra is begin 2013 uitgevallen.

Om de extra aanwas op te vangen, verhoogde Thalys het aantal treinen dat dagelijks rijdt tussen Amsterdam en Brussel van negen naar twaalf stuks. Eind 2015 worden dat er in totaal veertien.

Reizigers

Op het traject Nederland-Parijs vervoerde de dienst 2,7 procent meer mensen ten opzichte van het eerste halfjaar van 2013. Van de nieuwe verbinding naar Lille, waar medio april mee is gestart, maakten tot nu toe ruim vijftienduizend reizigers gebruik.

In totaal vervoerde Thalys in de eerste zes maanden van dit jaar ruim 3,4 miljoen mensen. Dat komt neer op een stijging van 3,4 procent ten opzichte van een jaar eerder. De omzet steeg met 2,1 procent tot 251 miljoen euro.

Stiptheid

De grootste groei deed zich voor in Comfort 2 (+4,1%), in de 1e klas (Comfort 1) bleef de reizigersgroei steken op 1,5%. In vergelijking met vorig jaar zijn de Thalys treinen ook stipter geworden. De totale stiptheid voor het hele netwerk is 93%. Bij Thalys is een trein vertraagd als deze 15 minuten of meer vertraagd is.

Thalys is eigendom van de Franse spoorwegen SNCF, het Belgische NMBS en het Duitse DB.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Opnieuw forse toename aantal reizigers Thalys”

Hildebrand van Kuyeren|04.08.14|13:42

Aantal Thalys-reizigers richting Brussel mag dan fors groeien, het blijft voor Thalys een kleine markt in verhouding met de marktvraag tussen Amsterdam en Parijs. De gemiddelde bezettingsgraad van Thalys tussen NL en BE is nu juist veel lager dan vorig jaar.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Opnieuw forse toename aantal reizigers Thalys | OVPro.nl
Thalys, hogesnelheidstrein

Opnieuw forse toename aantal reizigers Thalys

De hogesnelheidstrein Thalys blijft profiteren van Fyra-debacle. Het aantal passagiers steeg dit jaar met 16,7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In februari maakte Thalys al bekend over heel 2013 ruim 46 procent meer passagiers te hebben vervoerd tussen Nederland en België. De Fyra is begin 2013 uitgevallen.

Om de extra aanwas op te vangen, verhoogde Thalys het aantal treinen dat dagelijks rijdt tussen Amsterdam en Brussel van negen naar twaalf stuks. Eind 2015 worden dat er in totaal veertien.

Reizigers

Op het traject Nederland-Parijs vervoerde de dienst 2,7 procent meer mensen ten opzichte van het eerste halfjaar van 2013. Van de nieuwe verbinding naar Lille, waar medio april mee is gestart, maakten tot nu toe ruim vijftienduizend reizigers gebruik.

In totaal vervoerde Thalys in de eerste zes maanden van dit jaar ruim 3,4 miljoen mensen. Dat komt neer op een stijging van 3,4 procent ten opzichte van een jaar eerder. De omzet steeg met 2,1 procent tot 251 miljoen euro.

Stiptheid

De grootste groei deed zich voor in Comfort 2 (+4,1%), in de 1e klas (Comfort 1) bleef de reizigersgroei steken op 1,5%. In vergelijking met vorig jaar zijn de Thalys treinen ook stipter geworden. De totale stiptheid voor het hele netwerk is 93%. Bij Thalys is een trein vertraagd als deze 15 minuten of meer vertraagd is.

Thalys is eigendom van de Franse spoorwegen SNCF, het Belgische NMBS en het Duitse DB.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Opnieuw forse toename aantal reizigers Thalys”

Hildebrand van Kuyeren|04.08.14|13:42

Aantal Thalys-reizigers richting Brussel mag dan fors groeien, het blijft voor Thalys een kleine markt in verhouding met de marktvraag tussen Amsterdam en Parijs. De gemiddelde bezettingsgraad van Thalys tussen NL en BE is nu juist veel lager dan vorig jaar.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.