Reddingswerkers verzorgen een slachtoffer van de treinramp

Elf gewonden bij treinongeluk Zwitserland

Elf mensen zijn woensdagmiddag gewond geraakt toen een deel van de trein waarin zij zaten ontspoorde in een bergachtig gebied in het zuidoosten van Zwitserland. Vijf van hen raakten zwaargewond. De trein ontspoorde rond 13.00 uur nadat het voertuig net voorbij de plaats Tiefencastel inreed op een stroom modder die was terechtgekomen op de Albulalijn. Een wagon van het spoorbedrijf Rhätischen Bahn stortte daarbij in het ravijn. Toen het ongeluk gebeurden, zaten tweehonderd passagiers in het voertuig.

Sommige passagiers moesten met behulp van een helikopter uit het voertuig worden bevrijd. Volgens de woordvoerder van de Rhätische Bahn reed de trein kort na het station van Tiefencastel in op de stroom modder. De trein zou daarbij een noodremming hebben gemaakt.

Hulpdiensten

Honderden reddingswerkers gingen ter plaatse om de passagiers uit het voertuig te halen. Ook rukten meerdere helikopters uit naar de rampplek. Het treinverkeer op de Albula-lijn tussen Tiefencastel en St. Moritz werd lange tijd stilgelegd.

UPDATE

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Elf gewonden bij treinongeluk Zwitserland | OVPro.nl
Reddingswerkers verzorgen een slachtoffer van de treinramp

Elf gewonden bij treinongeluk Zwitserland

Elf mensen zijn woensdagmiddag gewond geraakt toen een deel van de trein waarin zij zaten ontspoorde in een bergachtig gebied in het zuidoosten van Zwitserland. Vijf van hen raakten zwaargewond. De trein ontspoorde rond 13.00 uur nadat het voertuig net voorbij de plaats Tiefencastel inreed op een stroom modder die was terechtgekomen op de Albulalijn. Een wagon van het spoorbedrijf Rhätischen Bahn stortte daarbij in het ravijn. Toen het ongeluk gebeurden, zaten tweehonderd passagiers in het voertuig.

Sommige passagiers moesten met behulp van een helikopter uit het voertuig worden bevrijd. Volgens de woordvoerder van de Rhätische Bahn reed de trein kort na het station van Tiefencastel in op de stroom modder. De trein zou daarbij een noodremming hebben gemaakt.

Hulpdiensten

Honderden reddingswerkers gingen ter plaatse om de passagiers uit het voertuig te halen. Ook rukten meerdere helikopters uit naar de rampplek. Het treinverkeer op de Albula-lijn tussen Tiefencastel en St. Moritz werd lange tijd stilgelegd.

UPDATE

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.