City Night Line, internationale nachttrein

SP: nachttrein naar Kopenhagen en Praag moet blijven

City Night Line, internationale nachttrein

Nederland moet in gesprek met de Duitse en de Deense spoorwegen om ervoor te zorgen dat de nachttrein City Night Line naar Kopenhagen, Praag en Warschau behouden blijft. Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu dient de Deutsche Bahn en Danske Statbaner te overtuigen van het belang van de verbinding. Dat stelt Tweede Kamerlid Farshad Bashir in Kamervragen over de internationale verbinding. Spoorvervoerder Deutsche Bahn wil per december stoppen met de nachttrein.

Bashir vindt dat de nachttreinen binnen Europa een goed en milieuvriendelijk alternatief zijn voor vliegreizen. Daarnaast denkt het Kamerlid dat de nachttreinen nog veel groeimogelijkheden hebben omdat veel mensen deze verbindingen nog niet kennen. Hij wil dat de staatssecretaris meer bekendheid geeft aan de treindiensten.

Behoud nachttrein

Reizigersorganisatie Rover lanceerde vorige week een petitie voor het behoud van de internationale nachttrein. Rover vreest dat met het wegvallen van de nachttrein meer reizigers zullen kiezen voor het vliegtuig. De nachttrein City Night Line naar Praag en Warschau zal vanaf december alleen nog maar vertrekken vanuit Duitsland. Kopenhagen is dan helemaal niet meer per nachttrein bereikbaar.

Goede verbindingen tussen Europese hoofdsteden zijn volgens Rover een noodzaak. “De comfortabele nachttrein is daarbij een prima alternatief voor milieubelastende vliegreizen, doordat er geen kostbare tijd overdag verloren gaat.”

Petitie

Reizigers worden opgeroepen om de petitie voor het behoud van de trein te tekenen via reddenachttrein.petities.nl. De handtekeningen worden daarna aangeboden aan de Deutsche Bahn en NS.

Bekijk hier een filmpje over de City Night Line:

Lees ook:

Petitie over behoud nachttrein naar Kopenhagen en Praag

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “SP: nachttrein naar Kopenhagen en Praag moet blijven”

Birthe Lundsgaard|29.10.14|12:08

Mag absoluut niet opgeheven worden. Het lijkt wel een aanval op de meest gezonde en zuinige manier van reizen met de opheffing van al die nachttreinen in Europa.
Birthe Lundsgaard
Vertaalster

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

SP: nachttrein naar Kopenhagen en Praag moet blijven | OVPro.nl
City Night Line, internationale nachttrein

SP: nachttrein naar Kopenhagen en Praag moet blijven

Nederland moet in gesprek met de Duitse en de Deense spoorwegen om ervoor te zorgen dat de nachttrein City Night Line naar Kopenhagen, Praag en Warschau behouden blijft. Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu dient de Deutsche Bahn en Danske Statbaner te overtuigen van het belang van de verbinding. Dat stelt Tweede Kamerlid Farshad Bashir in Kamervragen over de internationale verbinding. Spoorvervoerder Deutsche Bahn wil per december stoppen met de nachttrein.

Bashir vindt dat de nachttreinen binnen Europa een goed en milieuvriendelijk alternatief zijn voor vliegreizen. Daarnaast denkt het Kamerlid dat de nachttreinen nog veel groeimogelijkheden hebben omdat veel mensen deze verbindingen nog niet kennen. Hij wil dat de staatssecretaris meer bekendheid geeft aan de treindiensten.

Behoud nachttrein

Reizigersorganisatie Rover lanceerde vorige week een petitie voor het behoud van de internationale nachttrein. Rover vreest dat met het wegvallen van de nachttrein meer reizigers zullen kiezen voor het vliegtuig. De nachttrein City Night Line naar Praag en Warschau zal vanaf december alleen nog maar vertrekken vanuit Duitsland. Kopenhagen is dan helemaal niet meer per nachttrein bereikbaar.

Goede verbindingen tussen Europese hoofdsteden zijn volgens Rover een noodzaak. “De comfortabele nachttrein is daarbij een prima alternatief voor milieubelastende vliegreizen, doordat er geen kostbare tijd overdag verloren gaat.”

Petitie

Reizigers worden opgeroepen om de petitie voor het behoud van de trein te tekenen via reddenachttrein.petities.nl. De handtekeningen worden daarna aangeboden aan de Deutsche Bahn en NS.

Bekijk hier een filmpje over de City Night Line:

Lees ook:

Petitie over behoud nachttrein naar Kopenhagen en Praag

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “SP: nachttrein naar Kopenhagen en Praag moet blijven”

Birthe Lundsgaard|29.10.14|12:08

Mag absoluut niet opgeheven worden. Het lijkt wel een aanval op de meest gezonde en zuinige manier van reizen met de opheffing van al die nachttreinen in Europa.
Birthe Lundsgaard
Vertaalster

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.