Toegangspoortjes, OV-chip, station Woerden

‘Extra veiligheidsmaatregelen nodig voor OV-chippoortjes’

Er dienen extra veiligheidsmaatregelen te worden genomen die ervoor zorgen dat OV-chippoortjes op treinstations veilig zijn voor reizigers. Dat blijkt uit onderzoek van D&F Consulting. Zo zouden de poortjes volgens het adviesbureau kunnen worden verlaagd en kan er een stootrubber worden aangebracht.

Het adviesbureau voerde het onderzoek in opdracht van RTL Nieuws uit, nadat meerdere reizigers de afgelopen maanden klem kwamen te zitten tussen de toegangspoortjes. Een vrouw liep daar zelfs een hersenschudding bij op. Dat gebeurde toen er iemand voordrong, nadat ze zelf had ingecheckt. Toen ze daarna wilde doorlopen, sloegen de deurtjes in haar gezicht.

Klachten

Volgens Maatschappij Voor Beter OV staan deze incidenten niet op zichzelf. “Er gaat geen maand voorbij of er wordt wel geklaagd door mensen die zich bezeerd hebben aan zo’n poortje”, aldus de reizigerorganisatie.

Volgens de NS voldoen de poortjes aan alle veiligheidseisen. Reizigers die schade hebben geleden, krijgen deze mogelijk door NS vergoed. Het is de bedoeling dat uiteindelijk 82 treinstations toegangpoortjes krijgen. Op dit moment zijn de stations Woerden, Almere Centrum, Houten, Enschede en Rotterdam Alexander al met de OV-chippoortjes uitgerust.

Bekijk hier de videoreportage van RTL Nieuws:


U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.