volle trein, NS, drukte, reizigers

Reizigers kunnen volle treinen melden via app

volle trein, NS, drukte, reizigers

Rover lanceert een app voor android waarmee reizigers kunnen doorgeven wanneer zij in een (over)volle trein zitten. Rover wil de meldingen gebruiken om nog eenvoudiger volle treinen in kaart te brengen voor spoorvervoerders zodat materieelinzet hier op aangepast kan worden. De app is gratis te downloaden via Google Play. Binnenkort verschijnt ook een app voor de iPhone, daarnaast kan ook gebruik gemaakt worden van de website www.volletreinen.nl.

Rover opende in december 2011 het online meldpunt volle treinen. Dit meldpunt bleek populair te zijn onder reizigers en kreeg dan 10.000 meldingen per jaar te verwerken. NS liet meerdere malen aan Rover weten onder meer op basis van het meldpunt treinen te verlengen. Met de nieuwe app ‘Meldpunt volle treinen’ wordt melden nog makkelijker en worden nog exactere gegevens verkregen voor de vervoerders. Naast de app van Rover breidt NS binnenkort de Reisplanner Xtra app uit met een feedback-knop waarmee reizigers deze herfst meldingen door kunnen geven aan NS over hun treinreis en eventueel te drukke treinen.

Meldingen

Via de app van Rover kunnen overvolle treinen van alle spoorvervoerders gemeld worden. Binnengekomen meldingen worden iedere dag automatisch aan NS doorgegeven, andere vervoerders ontvangen periodiek de meldingen. Het meldpunt geldt als aanvulling op de maatregelen die vervoerders zelf treffen en helpt Rover vinger aan de pols te houden. Zo zet NS deze herfst extra materieel in en wordt de drukte na de zomervakantie actief gemonitord.

Niet iedere volle trein is per definitie overvol, vooral sprinters zijn erop gebouwd reizigers staand te vervoeren. Daarnaast kunnen ook verstoringen er voor zorgen dat het drukker is of een andere trein dan gepland komt voorrijden. Rover roept reizigers op de trein te melden indien zij het langer dan 15 minuten zonder zitplaats moeten stellen. De nieuwe app is in samenwerking met NS tot stand gekomen.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Reizigers kunnen volle treinen melden via app | OVPro.nl
volle trein, NS, drukte, reizigers

Reizigers kunnen volle treinen melden via app

Rover lanceert een app voor android waarmee reizigers kunnen doorgeven wanneer zij in een (over)volle trein zitten. Rover wil de meldingen gebruiken om nog eenvoudiger volle treinen in kaart te brengen voor spoorvervoerders zodat materieelinzet hier op aangepast kan worden. De app is gratis te downloaden via Google Play. Binnenkort verschijnt ook een app voor de iPhone, daarnaast kan ook gebruik gemaakt worden van de website www.volletreinen.nl.

Rover opende in december 2011 het online meldpunt volle treinen. Dit meldpunt bleek populair te zijn onder reizigers en kreeg dan 10.000 meldingen per jaar te verwerken. NS liet meerdere malen aan Rover weten onder meer op basis van het meldpunt treinen te verlengen. Met de nieuwe app ‘Meldpunt volle treinen’ wordt melden nog makkelijker en worden nog exactere gegevens verkregen voor de vervoerders. Naast de app van Rover breidt NS binnenkort de Reisplanner Xtra app uit met een feedback-knop waarmee reizigers deze herfst meldingen door kunnen geven aan NS over hun treinreis en eventueel te drukke treinen.

Meldingen

Via de app van Rover kunnen overvolle treinen van alle spoorvervoerders gemeld worden. Binnengekomen meldingen worden iedere dag automatisch aan NS doorgegeven, andere vervoerders ontvangen periodiek de meldingen. Het meldpunt geldt als aanvulling op de maatregelen die vervoerders zelf treffen en helpt Rover vinger aan de pols te houden. Zo zet NS deze herfst extra materieel in en wordt de drukte na de zomervakantie actief gemonitord.

Niet iedere volle trein is per definitie overvol, vooral sprinters zijn erop gebouwd reizigers staand te vervoeren. Daarnaast kunnen ook verstoringen er voor zorgen dat het drukker is of een andere trein dan gepland komt voorrijden. Rover roept reizigers op de trein te melden indien zij het langer dan 15 minuten zonder zitplaats moeten stellen. De nieuwe app is in samenwerking met NS tot stand gekomen.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.