Dagjournaal SpoorParade Amersfoort, spoorburgemeester Erik de Zwart

Dagjournaal SpoorParade Amersfoort: dag 1

VIDEO – In Amersfoort is de SpoorParade in volle gang. Iedere dag is er een Spoorjournaal waarbij verslag uit wordt gebracht van alle activiteiten op het festival. Spoorburgemeester Erik de Zwart vertelt in deze aflevering over zijn voorliefde voor treinen en geeft een rondleiding over het evenement. Hij legt uit wat de spoorbedrijven op dit evenement presenteren en neemt de kijker mee naar de treinenparade, een spektakel waarbij iedere dag verschillende historische treinen worden gepresenteerd.

Peter-Paul de Winter van het Spoorwegmuseum vertelt de achtergronden van de historische treinen zoals de Arend, de Blokkendoos, de Kikker en de Blauwe Engel. En hoofdconductrice Christa Kats deelt vanuit een reizigerstrein haar ervaringen als werknemer van NS.

Bekijk hier het journaal van dag 1 op SpoorParade Amersfoort:

SpoorParade Amersfoort

SpoorParade Amersfoort is een gezellig dagje uit voor jong en oud met onverwachte theatervoorstellingen, artiesten, spoorcolleges, treinenshows en interactieve demonstraties. Het evenement vindt van 16 tot en met 21 oktober plaats.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Dagjournaal SpoorParade Amersfoort: dag 1 | OVPro.nl