SpoorParade Amersfoort

Ruim 33.000 bezoekers op eerste vijf dagen SpoorParade

De eerste vijf dagen van de SpoorParade Amersfoort trokken in totaal ruim 33.000 bezoekers. Op dit zesdaagse Themapark laten zestig spoorbedrijven de wereld achter het spoor zien, omdat het spoor in Nederland 175 jaar bestaat. Bezoekers zagen treinenshows, konden plaats nemen op ‘de bok’ van oude en nieuwe treinen en bezochten exposities over de spoorgeschiedenis van Nederland.

Kinderen konden ervaren hoe het is om op de trein of aan het spoor te werken en mochten met alle treinen spelen, van 100 gram tot 100 ton. Doordat de Spoorparade veel binnenlocaties heeft, hadden bezoekers weinig last van de regen.

Opening

De Spoorparade werd donderdag officieel geopend door de Amersfoortse burgemeester Lucas Bolsius en spoorliefhebber Erik de Zwart die voor de gelegenheid werd omgedoopt tot spoorburgemeester.

De organisatie is blij verrast met de hoge opkomst en spreek over een succesvol verloop van het spoorfestival. Op de openingsdag trok de SpoorParade 3.400 bezoekers. Op vrijdag waren dat er 4.200. Met name in het weekend waren er extra bezoekers: op zaterdag 8600 en op zondag zelfs 10.200. Maandag bezochten ruim 8.000 mensen het evenement in Amersfoort. Dinsdag is de laatste dag van de SpoorParade. Het terrein is geopend tot 18.00 uur.

Bekijk het verslag van de eerste dag van de SpoorParade:

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ruim 33.000 bezoekers op eerste vijf dagen SpoorParade | OVPro.nl
SpoorParade Amersfoort

Ruim 33.000 bezoekers op eerste vijf dagen SpoorParade

De eerste vijf dagen van de SpoorParade Amersfoort trokken in totaal ruim 33.000 bezoekers. Op dit zesdaagse Themapark laten zestig spoorbedrijven de wereld achter het spoor zien, omdat het spoor in Nederland 175 jaar bestaat. Bezoekers zagen treinenshows, konden plaats nemen op ‘de bok’ van oude en nieuwe treinen en bezochten exposities over de spoorgeschiedenis van Nederland.

Kinderen konden ervaren hoe het is om op de trein of aan het spoor te werken en mochten met alle treinen spelen, van 100 gram tot 100 ton. Doordat de Spoorparade veel binnenlocaties heeft, hadden bezoekers weinig last van de regen.

Opening

De Spoorparade werd donderdag officieel geopend door de Amersfoortse burgemeester Lucas Bolsius en spoorliefhebber Erik de Zwart die voor de gelegenheid werd omgedoopt tot spoorburgemeester.

De organisatie is blij verrast met de hoge opkomst en spreek over een succesvol verloop van het spoorfestival. Op de openingsdag trok de SpoorParade 3.400 bezoekers. Op vrijdag waren dat er 4.200. Met name in het weekend waren er extra bezoekers: op zaterdag 8600 en op zondag zelfs 10.200. Maandag bezochten ruim 8.000 mensen het evenement in Amersfoort. Dinsdag is de laatste dag van de SpoorParade. Het terrein is geopend tot 18.00 uur.

Bekijk het verslag van de eerste dag van de SpoorParade:

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.