Pakketautomaat, PostNL

PostNL installeert pakketautomaten op negen treinstations

PostNL is vorige week gestart met de installatie van de pakketautomaten op negen grote NS-stations. Over enkele weken kunnen reizigers pakketten 24 uur per dag en zeven dagen per week op de stations ophalen. De pakketautomaten staan op Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal, Utrecht Centraal, Schiphol Plaza, Breda, Eindhoven, Leiden en Almere Centrum.

Op het station in Almere stond eerder al een pakketautomaat van PostNL waarmee deze nieuwe dienst is getest. Uit die succesvolle pilot blijkt dat 89 procent van de gebruikers uiterst tot heel tevreden is en dat 95 procent van de mensen die de Pakketautomaat één keer gebruikt dit opnieuw gaat doen in de toekomst. De pakketautomaten zijn eenvoudig in gebruik en staan op een goed bereikbare locatie.

Tijdens de installatie van de pakketautomaten wordt de mechaniek en de ICT afgesteld. Alle pakketautomaten zijn voorzien van beveiliging en bewakingscamera’s. In de week vóór Sinterklaas worden de pakketautomaten in gebruik genomen.

Levering

Bij webwinkels die gebruik maken van de optie pakketautomaat kan de klant direct bij een bestelling kiezen voor aflevering in de pakketautomaat. Bij de levering van pakketten van afzenders die nog geen gebruik maken van de Pakketautomaat kan de klant zelf, via mijnpakket.nl de verzending ‘herrouteren’.

Dat betekent dat men het originele afleveradres omzet naar de gewenste Pakketautomaat zodat het pakket daar direct naar toe kan. De geadresseerde ontvangt via sms een openingscode op het moment dat het pakket in de automaat klaar ligt. Deze openingscode is gekoppeld aan het mobiele telefoonnummer waardoor alleen de rechtmatige klant erbij kan.

Installatie

De pakketten kunnen op werkdagen vanaf 15.00 uur opgehaald worden. Na 24 uur krijgt de klant, als het pakket nog niet is opgehaald, een herinnering per sms. Na drie dagen wordt een pakket dat niet is opgehaald automatisch over gebracht naar een Postkantoor of Pakketpunt in de buurt van de Pakketautomaat. De klant heeft dan nog 21 dagen de tijd om het pakket op te halen. Een pakket versturen via de Pakketautomaat kan straks ook.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “PostNL installeert pakketautomaten op negen treinstations”

Sèbastiaan de Groot|04.11.14|22:37

Dat is handig om je pakket op te halen bij een pakketjes automaat.
Ik vraag me alleen wel af wanneer die automaat op Utrecht Centraal komt.
Omdat Utrecht Centraal nu nog wordt verbouwd.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

PostNL installeert pakketautomaten op negen treinstations | OVPro.nl
Pakketautomaat, PostNL

PostNL installeert pakketautomaten op negen treinstations

PostNL is vorige week gestart met de installatie van de pakketautomaten op negen grote NS-stations. Over enkele weken kunnen reizigers pakketten 24 uur per dag en zeven dagen per week op de stations ophalen. De pakketautomaten staan op Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal, Utrecht Centraal, Schiphol Plaza, Breda, Eindhoven, Leiden en Almere Centrum.

Op het station in Almere stond eerder al een pakketautomaat van PostNL waarmee deze nieuwe dienst is getest. Uit die succesvolle pilot blijkt dat 89 procent van de gebruikers uiterst tot heel tevreden is en dat 95 procent van de mensen die de Pakketautomaat één keer gebruikt dit opnieuw gaat doen in de toekomst. De pakketautomaten zijn eenvoudig in gebruik en staan op een goed bereikbare locatie.

Tijdens de installatie van de pakketautomaten wordt de mechaniek en de ICT afgesteld. Alle pakketautomaten zijn voorzien van beveiliging en bewakingscamera’s. In de week vóór Sinterklaas worden de pakketautomaten in gebruik genomen.

Levering

Bij webwinkels die gebruik maken van de optie pakketautomaat kan de klant direct bij een bestelling kiezen voor aflevering in de pakketautomaat. Bij de levering van pakketten van afzenders die nog geen gebruik maken van de Pakketautomaat kan de klant zelf, via mijnpakket.nl de verzending ‘herrouteren’.

Dat betekent dat men het originele afleveradres omzet naar de gewenste Pakketautomaat zodat het pakket daar direct naar toe kan. De geadresseerde ontvangt via sms een openingscode op het moment dat het pakket in de automaat klaar ligt. Deze openingscode is gekoppeld aan het mobiele telefoonnummer waardoor alleen de rechtmatige klant erbij kan.

Installatie

De pakketten kunnen op werkdagen vanaf 15.00 uur opgehaald worden. Na 24 uur krijgt de klant, als het pakket nog niet is opgehaald, een herinnering per sms. Na drie dagen wordt een pakket dat niet is opgehaald automatisch over gebracht naar een Postkantoor of Pakketpunt in de buurt van de Pakketautomaat. De klant heeft dan nog 21 dagen de tijd om het pakket op te halen. Een pakket versturen via de Pakketautomaat kan straks ook.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “PostNL installeert pakketautomaten op negen treinstations”

Sèbastiaan de Groot|04.11.14|22:37

Dat is handig om je pakket op te halen bij een pakketjes automaat.
Ik vraag me alleen wel af wanneer die automaat op Utrecht Centraal komt.
Omdat Utrecht Centraal nu nog wordt verbouwd.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.