Valleilijn, station Amersfoort

Drie extra treinstellen om reizigersgroei Valleilijn op te vangen

Valleilijn, station Amersfoort

Er worden drie extra treinstellen aangeschaft om het tekort aan capaciteit op de Valleilijn, de spoorlijn tussen Amersfoort, Barneveld en Ede-Wageningen, op korte termijn op te vangen. Daarvoor stelt het Rijk 7,5 miljoen euro beschikbaar. Een Kamermeerderheid heeft voor een amendement met die strekking van de ChristenUnie gestemd. Het amendement was mede ondertekend door VVD en PvdA.

Op dit moment is er nog onvoldoende budget voor de gewenste infrastructurele uitbreidingen die nodig zijn voor het verhogen van de frequentie naar een kwartierdienst. Daarom voeren vervoerder Connexxion en de regio op dit moment gesprekken over het verlengen van de treinen in de spits. Daarvoor worden drie extra treinstellen aangeschaft.

Extra treinstellen

Met de verlenging van de treinen in de spits kan de verdere groei van het aantal reizigers op de korte termijn worden opgevangen en de drukke corridor Amersfoort-Utrecht worden ontlast. Als hierover binnen enkele maanden overeenstemming wordt bereikt kunnen de verlengde treinen binnen twee jaar de gewenste extra capaciteit opleveren.

Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber van de ChristenUnie: “De Valleilijn dreigt aan zijn eigen succes ten onder te gaan. De ChristenUnie dringt al jaren aan op maatregelen. Door de groei van het aantal reizigers in vooral de spits blijven steeds vaker mensen op het perron achter. Dat knelpunt wordt nu opgelost. Voor mij is dit een eerste stap.”

Reizigersaantallen

Tweede Kamerleden Betty de Boer en Remco Dijkstra van de VVD: “De FoodValley is een regio met grote economische potentie. Dat zie je terug in de reizigersaantallen op de Valleilijn en de problemen op deze lijn worden met deze maatregelen opgelost.” PvdA-Kamerlid Duco Hoogland: “De valleilijn is een van de drukste stukken spoor van Nederland. Ik ben dan ook blij dat we hebben kunnen regelen dat er nu extra treinstellen beschikbaar komen, zodat de reizigers een goede treinverbinding hebben en niet hoeven te staan.”

Lees ook:

 

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Drie extra treinstellen om reizigersgroei Valleilijn op te vangen | OVPro.nl
Valleilijn, station Amersfoort

Drie extra treinstellen om reizigersgroei Valleilijn op te vangen

Er worden drie extra treinstellen aangeschaft om het tekort aan capaciteit op de Valleilijn, de spoorlijn tussen Amersfoort, Barneveld en Ede-Wageningen, op korte termijn op te vangen. Daarvoor stelt het Rijk 7,5 miljoen euro beschikbaar. Een Kamermeerderheid heeft voor een amendement met die strekking van de ChristenUnie gestemd. Het amendement was mede ondertekend door VVD en PvdA.

Op dit moment is er nog onvoldoende budget voor de gewenste infrastructurele uitbreidingen die nodig zijn voor het verhogen van de frequentie naar een kwartierdienst. Daarom voeren vervoerder Connexxion en de regio op dit moment gesprekken over het verlengen van de treinen in de spits. Daarvoor worden drie extra treinstellen aangeschaft.

Extra treinstellen

Met de verlenging van de treinen in de spits kan de verdere groei van het aantal reizigers op de korte termijn worden opgevangen en de drukke corridor Amersfoort-Utrecht worden ontlast. Als hierover binnen enkele maanden overeenstemming wordt bereikt kunnen de verlengde treinen binnen twee jaar de gewenste extra capaciteit opleveren.

Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber van de ChristenUnie: “De Valleilijn dreigt aan zijn eigen succes ten onder te gaan. De ChristenUnie dringt al jaren aan op maatregelen. Door de groei van het aantal reizigers in vooral de spits blijven steeds vaker mensen op het perron achter. Dat knelpunt wordt nu opgelost. Voor mij is dit een eerste stap.”

Reizigersaantallen

Tweede Kamerleden Betty de Boer en Remco Dijkstra van de VVD: “De FoodValley is een regio met grote economische potentie. Dat zie je terug in de reizigersaantallen op de Valleilijn en de problemen op deze lijn worden met deze maatregelen opgelost.” PvdA-Kamerlid Duco Hoogland: “De valleilijn is een van de drukste stukken spoor van Nederland. Ik ben dan ook blij dat we hebben kunnen regelen dat er nu extra treinstellen beschikbaar komen, zodat de reizigers een goede treinverbinding hebben en niet hoeven te staan.”

Lees ook:

 

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.