Spoorboekje, Rover, Treinreiziger

Dik papieren spoorboek voor het eerst weer te koop

Treinreizigers kunnen sinds woensdag weer een papieren spoorboek aanschaffen. Treinreiziger.nl en Rover hebben hun minispoorboekje dit jaar vervangen door het complete dikke boek, zoals het spoorboekje er tot 2010 uitzag.

Het spoorboekje toont niet alleen de treinen van NS, maar ook van Arriva, Veolia, Breng, Syntus en Connexxion. Ook de meeste grensoverschrijdende treinen zijn er in opgenomen. Daarnaast bevat het boekje praktische informatie voor treinreizigers zoals informatie over de OV-chipkaart, het nachtnet en treinabonnementen.

Papieren spoorboekje

In 2010 schafte NS het papieren spoorboekje af, omdat er te weinig mensen gebruik van maakten. Treinreiziger.nl en Rover kregen sindsdien echter aanhoudend vragen van reizigers die het spoorboekje misten. De organisaties zijn daarom in 2012 gestart met het uitgeven van een minispoorboekje met alle treintijden van doorgaande intercity’s staan.

In 2013 verscheen hierop een aanvulling met stoptreintijden. Beide jaren werden duizenden exemplaren van de spoorboekjes verkocht. Het was voor de organisaties daarom duidelijk dat reizigers ook anno 2014 nog steeds behoefte hebben aan een totaaloverzicht op papier. Daarom geven ze dit jaar het traditionele dikke spoorboekje met alle treintijden uit te geven. Het papieren spoorboekje kost tien euro en is verkrijgbaar bij alle AKO filialen en bij de Bruna stationswinkels.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

3 reacties op “Dik papieren spoorboek voor het eerst weer te koop”

Paul Lamote|17.12.14|11:17

Helaas is dit geen verbetering. De toevoeging van de langeafstandstabelen en de toevoeging van doorgaande verbinding in de gewone tabellen heb het spoorboekje twee keer zo dik gemaakt als vorig jaar. Met dan ook nog de keuze voor dik papier is het spoorboekje erg groot en zwaar geworden en ongeschikt om op reis mee te nemen. Ik wil liever terug naar de versie van vorig jaar.

Hildebrand van Kuyeren|18.12.14|18:12

Veel mensen vonden het juist onhandig dat ze in twee spoorboekjes moesten kijken. Vandaar dat we hebben besloten weer 1 dik boek van te maken. Het verkoopt dit jaar ook beter. Het papier is dunner dan vorig jaar. Omdat het boekje nu zo’n 200 pagina’s dikker is geworden is het wel iets dikker dan het blauwe boekje van vorig jaar, maar niet veel dikker. Alleen kon je toen ook kiezen om alleen het minispoorboekje mee te nemen, dat kan nu niet meer.

Paul Lamote|20.12.14|14:21

Het probleem is dat ik juist helemaal geen behoefte heb aan die langeafstandstabellen uit de miniboekje, maar alleen aan de tabellen voor de korte afstanden. Ik kan best twee of drie tabellen na elkaar raadplegen als daar een handzaam boekwerk tegenover staat.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.