Trein, ontsporing, NS

Treinverkeer Apeldoorn-Deventer zeker tot donderdag gestremd

Het treinverkeer tussen Apeldoorn en Deventer is zeker tot donderdag gestremd vanwege herstelwerkzaamheden aan het spoor na een aanrijding tussen een trein en een auto in Teuge. Daarbij is de bestuurder van de auto om het leven gekomen. De politie heeft bekendgemaakt dat het om een suicide ging. Reizigers en personeel van de trein bleven ongedeerd bij het ongeluk. Er rijden stopbussen tussen Apeldoorn en Deventer.

Een trein kwam zondagochtend op een bewaakte spoorwegovergang aan de Stationsweg in Teuge in aanrijding met een auto. Daardoor is de trein ontspoord.

Schade infrastructuur

Er is grote schade aan de bovenleiding. Het spoor is over een lengte van 250 meter beschadigd geraakt. Woordvoerder Jouke Schaafsma van ProRail: “De trein is vanochtend vroeg weer op het spoor gezet en weggesleept. Daarna is zijn de werkzaamheden in volle omvang gestart. Het spoor is er uitgehaald, het ballastbed is opnieuw in balans gebracht. Aan een zijde moeten nieuwe spoorstaven worden gelegd. Aan de andere zijde moeten ze worden hersteld. Ook moeten en nieuwe bovenleidingen inclusief zes portalen worden geplaatst.”

Hoe lang de werkzaamheden precies gaan duren, is nog onbekend. Er zal in ieder geval tot donderdag geen treinverkeer mogelijk zijn tussen Deventer en Apeldoorn. Er wordt met man en macht gewerkt om de schade herstellen. Er worden 100 spoorwerkers per 24 uur ingezet.

UPDATE

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.