laptop, trein, internet, wifi

Alle NS-Intercity’s in juli uitgerust met 4G WiFi

NS is op dit moment bezig met het installeren van 4G WiFi op de Intercity-treinen. De spoorvervoerder installeerde eerder in een pilot snel internet op drie Intercity’s. Nadat dit goed bleek te werken, is gestart met de verdere uitrol van 4G WiFi op de overige 363 treinen. Naar verwachting zijn alle Intercity’s in juli van dit jaar hiermee uitgerust.

Het gebruik van internet in de trein is populair onder NS-reizigers, maar werkt nog niet optimaal. Het laden van internetpagina’s duurt soms lang en e-mails versturen gaat ook niet altijd naar behoren.

WiFi

Met de installatie van het snelle 4G internet naar verwachting stukken beter gaan. Wel is er een maximum aan data per gebruiker beschikbaar, zodat niet één persoon alle data wegtrekt. Woordvoerder Eric Trinthamer van NS: “Ze kunnen we naar Nu.nl gaan, maar filmpjes kijken wordt moeilijker. Op deze manier kunnen we veel meer mensen bedienen met WiFi.”

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.