Autoslaaptrein, station Den Bosch

Doorstart van autoslaaptrein naar Italië

De onlangs opgeheven autoslaaptrein naar Italië en Slovenië maakt een doorstart in een vereenvoudigde versie. De nieuwe autoslaaptrein rijdt één keer in de week op en neer van Düsseldorf naar het Italiaanse Verona. Dat meldt de nieuwe exploitant Treinreiswinkel. Hiervoor was het vertrekpunt van de slaaptrein Den Bosch.

Treinreiswinkel heeft maandag de boekingen voor de vervangende autoslaaptrein van deze zomer geopend. Reizigers kunnen hun reis boeken tussen 3 juli tot en met 15 augustus. De verkoper van treintickets- en vakanties zegt dat er geen akkoord over een doorstart mogelijk was met EETC, de voormalige exploitant.

Trein

In verband met het korte tijdsbestek en de moeizaam lopende onderhandelingen, heeft Treinreiswinkel de stekker uit deze gesprekken getrokken. “Wij verwijten EETC contractbreuk en de nodige juridische stappen zijn gezet”, aldus directeur Helmut Brall van Treinreiswinkel.

Door de trein vanuit het Duitse Düsseldorf te laten vertrekken, omzeilt Treinreiswinkel de tariefsverhoging van proRail voor het gebruik van het Nederlandse traject van de verbinding.

Slaaprijtuigen

De autoslaaptrein brengt al sinds 1960 vakantiegangers en hun auto vanaf station Den Bosch naar hun vakantiebestemming. In Den Bosch werden de auto’s van de vakantiegangers op een speciaal spoor op de wagons vastgezet. Dit gebeurt nu in Düsseldorf. Reizigers nemen zelf plaats in speciale slaaprijtuigen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Doorstart van autoslaaptrein naar Italië | OVPro.nl
Autoslaaptrein, station Den Bosch

Doorstart van autoslaaptrein naar Italië

De onlangs opgeheven autoslaaptrein naar Italië en Slovenië maakt een doorstart in een vereenvoudigde versie. De nieuwe autoslaaptrein rijdt één keer in de week op en neer van Düsseldorf naar het Italiaanse Verona. Dat meldt de nieuwe exploitant Treinreiswinkel. Hiervoor was het vertrekpunt van de slaaptrein Den Bosch.

Treinreiswinkel heeft maandag de boekingen voor de vervangende autoslaaptrein van deze zomer geopend. Reizigers kunnen hun reis boeken tussen 3 juli tot en met 15 augustus. De verkoper van treintickets- en vakanties zegt dat er geen akkoord over een doorstart mogelijk was met EETC, de voormalige exploitant.

Trein

In verband met het korte tijdsbestek en de moeizaam lopende onderhandelingen, heeft Treinreiswinkel de stekker uit deze gesprekken getrokken. “Wij verwijten EETC contractbreuk en de nodige juridische stappen zijn gezet”, aldus directeur Helmut Brall van Treinreiswinkel.

Door de trein vanuit het Duitse Düsseldorf te laten vertrekken, omzeilt Treinreiswinkel de tariefsverhoging van proRail voor het gebruik van het Nederlandse traject van de verbinding.

Slaaprijtuigen

De autoslaaptrein brengt al sinds 1960 vakantiegangers en hun auto vanaf station Den Bosch naar hun vakantiebestemming. In Den Bosch werden de auto’s van de vakantiegangers op een speciaal spoor op de wagons vastgezet. Dit gebeurt nu in Düsseldorf. Reizigers nemen zelf plaats in speciale slaaprijtuigen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.