Minister Jeroen Dijsselbloem, Financiën

Minister Dijsselbloem: Huges moet bonus teruggeven

Voormalig NS-topman Timo Huges, die een paar weken geleden het veld moest ruimen vanwege betrokkenheid bij de Limburgse concessiefraude, moet zijn bonus voor 2014 teruggeven aan NS. In een brief aan de Tweede Kamer laat minister Dijsselbloem van Financiën weten dat hij een variabele beloning over het jaar waarin de onregelmatigheden voor een groot deel plaatsvonden, ‘onacceptabel’ vindt.

De raad van commissarissen van NS heeft aan de minister bevestigd het deel van de beloning waar Huges eerder aansprak op maakte, terug te vorderen. De maximale bonus bij NS is vastgesteld op 20 procent van het salaris, wat in het geval van de gewezen NS-directeur neerkomt op zo’n 86.000 euro.

Huges heeft dat bedrag niet volledig gekregen: hoewel de punctualiteit en klanttevredenheid hoger waren dan voorgaande jaren, bleef het oordeel van de reiziger achter bij de verwachtingen. Daardoor had de topman slechts recht op een bonus van 17,5 procent van zijn salaris. Ook financiële man Engelhardt Robbe, die Huges als directeur vervangt, wordt op dezelfde wijze gekort.

Lees ook:

Auteur: Redactie

1 reactie op “Minister Dijsselbloem: Huges moet bonus teruggeven”

Rita Gehlen|19.06.15|18:40

ik vindt dit niet goed dat ze hem terug moeten betalen hij heeft er ook e

en potje er van gemaakt en ons in de problemen gebracht gr MVR R GEHLEN

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Minister Dijsselbloem: Huges moet bonus teruggeven | OVPro.nl
Minister Jeroen Dijsselbloem, Financiën

Minister Dijsselbloem: Huges moet bonus teruggeven

Voormalig NS-topman Timo Huges, die een paar weken geleden het veld moest ruimen vanwege betrokkenheid bij de Limburgse concessiefraude, moet zijn bonus voor 2014 teruggeven aan NS. In een brief aan de Tweede Kamer laat minister Dijsselbloem van Financiën weten dat hij een variabele beloning over het jaar waarin de onregelmatigheden voor een groot deel plaatsvonden, ‘onacceptabel’ vindt.

De raad van commissarissen van NS heeft aan de minister bevestigd het deel van de beloning waar Huges eerder aansprak op maakte, terug te vorderen. De maximale bonus bij NS is vastgesteld op 20 procent van het salaris, wat in het geval van de gewezen NS-directeur neerkomt op zo’n 86.000 euro.

Huges heeft dat bedrag niet volledig gekregen: hoewel de punctualiteit en klanttevredenheid hoger waren dan voorgaande jaren, bleef het oordeel van de reiziger achter bij de verwachtingen. Daardoor had de topman slechts recht op een bonus van 17,5 procent van zijn salaris. Ook financiële man Engelhardt Robbe, die Huges als directeur vervangt, wordt op dezelfde wijze gekort.

Lees ook:

Auteur: Steven Don

1 reactie op “Minister Dijsselbloem: Huges moet bonus teruggeven”

Rita Gehlen|19.06.15|18:40

ik vindt dit niet goed dat ze hem terug moeten betalen hij heeft er ook e

en potje er van gemaakt en ons in de problemen gebracht gr MVR R GEHLEN

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.