Abonnement voor onbeperkt stad- en streekvervoer

Forenzende werknemers en ondernemers kunnen vanaf deze zomer voor een vast bedrag per maand onbeperkt reizen met het stad- en streekvervoer. Het zogeheten BudgetZeker-abonnement is een aanvulling op de bestaande Business Card van NS en is bedoeld voor reizigers die voor of na hun treinreis gebruik maken van stad- of streekvervoer om op hun werk te komen. Apart declareren van de kosten is daardoor niet meer nodig.

Voor bus-, tram-, of metroritten wordt meestal op saldo gereisd. Werknemers leveren daarvoor maandelijks verschillende reiskostendeclaraties in bij hun baas. Met BudgetZeker kunnen reizigers met elke vervoerder tegen een vooraf vastgesteld budget door heel Nederland van het OV gebruik maken.

Verschillende abonnementen

Er zijn drie verschillende varianten van het abonnement, dat jaarlijks wordt voldaan. Small (495 euro), Medium (775 euro) en Large (1.175 euro). De prijs die de reiziger betaalt is gebaseerd op de af te leggen afstand en frequentie van het woon-werkverkeer. Als deze situatie verandert, kan de reiziger het abonnement aanpassen.

Het concept is een samenwerking tussen vrijwel alle vervoerders in Nederland. Afgelopen voorjaar liep de pilot. Het abonnement is een antwoord van de vervoerders op de wens van werkgeverorganisatie VNO-NCW tot één product voor werknemers die met het OV reizen. Het is de bedoeling dat de oplossing ook meer forenzen stimuleert voor het openbaar vervoer te kiezen.

Auteur: Redactie

1 reactie op “Abonnement voor onbeperkt stad- en streekvervoer”

Spoordaafje Spoordaaf|07.07.15|14:28

Waarom met veel bombarie oude wijn in nieuwe zakken presenteren? Vroeger had je een Net-Abonnement, geldig op al het aanvullende OV, maar dat moest met de komst van de OV-Chipkaart zo nodig verdwijnen. De leugen: “één kaart voor al het OV!”, is hiermee nog steeds niet ontkracht!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Abonnement voor onbeperkt stad- en streekvervoer | OVPro.nl

Abonnement voor onbeperkt stad- en streekvervoer

Forenzende werknemers en ondernemers kunnen vanaf deze zomer voor een vast bedrag per maand onbeperkt reizen met het stad- en streekvervoer. Het zogeheten BudgetZeker-abonnement is een aanvulling op de bestaande Business Card van NS en is bedoeld voor reizigers die voor of na hun treinreis gebruik maken van stad- of streekvervoer om op hun werk te komen. Apart declareren van de kosten is daardoor niet meer nodig.

Voor bus-, tram-, of metroritten wordt meestal op saldo gereisd. Werknemers leveren daarvoor maandelijks verschillende reiskostendeclaraties in bij hun baas. Met BudgetZeker kunnen reizigers met elke vervoerder tegen een vooraf vastgesteld budget door heel Nederland van het OV gebruik maken.

Verschillende abonnementen

Er zijn drie verschillende varianten van het abonnement, dat jaarlijks wordt voldaan. Small (495 euro), Medium (775 euro) en Large (1.175 euro). De prijs die de reiziger betaalt is gebaseerd op de af te leggen afstand en frequentie van het woon-werkverkeer. Als deze situatie verandert, kan de reiziger het abonnement aanpassen.

Het concept is een samenwerking tussen vrijwel alle vervoerders in Nederland. Afgelopen voorjaar liep de pilot. Het abonnement is een antwoord van de vervoerders op de wens van werkgeverorganisatie VNO-NCW tot één product voor werknemers die met het OV reizen. Het is de bedoeling dat de oplossing ook meer forenzen stimuleert voor het openbaar vervoer te kiezen.

Auteur: Steven Don

1 reactie op “Abonnement voor onbeperkt stad- en streekvervoer”

Spoordaafje Spoordaaf|07.07.15|14:28

Waarom met veel bombarie oude wijn in nieuwe zakken presenteren? Vroeger had je een Net-Abonnement, geldig op al het aanvullende OV, maar dat moest met de komst van de OV-Chipkaart zo nodig verdwijnen. De leugen: “één kaart voor al het OV!”, is hiermee nog steeds niet ontkracht!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.