Austria Express, trein, Railpromo

Railpromo exploiteert nieuwe wintersporttrein Austria Express

Spoorvervoerder Railpromo biedt deze winter een internationale treinverbinding aan met de wintersporttrein Austria Express. De Austria Express vertrekt elke vrijdag vanuit verschillende Nederlandse bestemmingen naar de Oostenrijkse plaatsen Landeck en Bischofshofen.

De trein vertrekt in de periode tussen 18 december en tot 20 maart elke week naar Oostenrijk. Reizigers kunnen dit jaar instappen in Roosendaal, Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal, Den Bosch en Venlo.

Locomotieven

Door de inzet van de modernste locomotieven, kan de Austria Express dit jaar de route naar Oostenrijk in één keer afleggen. Eerder moesten de locomotieven aan de grens gewisseld te worden, waardoor de trein vertraging opliep bij de grens.

Volgens Railpromo hebben ruim 3000 reizigers een ticket gekocht voor de Austria Express en de vervoerder verwacht dat nog meer reizigers ervoor zullen kiezen om de trein te pakken. De Austria Express vertrekt altijd op vrijdagavond in de richting van Oostenrijk en reizigers arriveren op zaterdag op hun bestemming. De trein vertrekt weer naar Nederland op zaterdagavond.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

2 reacties op “Railpromo exploiteert nieuwe wintersporttrein Austria Express”

kees boer|17.11.15|16:27

Destijds reden er Bergland-,Hotelplanexpres;toch wel jammer dat deze treinen zijn opgeheven

Gérard Verdonk|09.03.17|23:34

Destijds reden er inderdaad Bergland-,Hotelplanexpressen.
Deze reden voor zover ik me kan herinneren in zowel het winterseizoen
als in het zomerseizoen.
Het is jammer dat deze treinen zijn opgeheven.
Tegenwoordig rijdt er in het wintersportseizoen de Alpen Expres.
Je kunt deze trein onder de noemer Winter Alpen Expres laten rijden en
in de zomer kan de trein dan rijden onder de noemer Zomer Alpen Expres.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.